zondag, juni 28, 2009

"Koue vanaand lewensgevaarlijk"

Zo luidde eergisteren de kop van het dagelijkse weerpraatje bij ons in de krant. Dat was dus vrijdag, en toen hadden we er al een paar barre dagen opzitten. Vanaf dinsdagnacht 48 uur onafgebroken een heuse Kaapse storm over ons heen gekregen. Deze keer weinig regen, maar des te meer wind. Die koude is voor Nederlandse begrippen overigens betrekkelijk: de temperatuur zakte op vrijdagavond tot om en nabij het vriespunt. En dat is dan ook meteen laagste temperatuur die we hier te verduren krijgen, vriezen doet het hier niet. Het feit dat de krant melding maakt van levensgevaarlijke koude heeft alles te maken met het feit dat helaas hier nog niet iedereen een fatsoenlijk dak boven zijn hoofd heeft. Op die 'levensgevaarlijke' vrijdagavond hadden we trouwens gasten, maar die waren op huwelijksreis. Die hebben we niet horen klagen over de koude...

Afgezien van het weer gaan wij hier momenteel door een stille periode. Het tuinieren/boeren staat even op een laag pitje en beperkt zich tot het schoonhouden van de tuinen. Het pas geploegde land moet nog een week of 3 rusten, en dan wordt het nog een keer geploegd. Dat wordt dus zeker eind Juli voordat we daar iets serieus gaan doen. Wel zijn we druk met de voorbereidingen voor het nieuwe toeristen seizoen. Zo zijn we afgelopen donderdag naar Kaapstad geweest voor nieuw linnengoed ter aanvulling/vervanging. Ook in de huisjes zelf gaan we weer onderhoud doen en een aantal verbeteringen aanbrengen. De keukens krijgen een meer onderhoudsvriendelijke muur achter het natte gedeelte.




Onder het tegelrandje wordt de muur behandeld met een transparante epoxy lak.

Verder is er nog wat schilderwerk, en moeten nieuwe vliegengordijnen opgehangen worden. Verbeteringen die we nog aan willen brengen in de huisjes deze winter:
  • een stereo setje;
  • WiFi hotspot: draadloze internet aansluiting;
  • een nieuwe zitbank.
En verder gaat onze hele warmwatervoorziening op de schop: de electrische boilers gaan eruit. Daarover volgende keer meer.

Om even terug te komen op het weer: de nachten zijn nog steeds koud, maar overdag is het weer zonnig en rond de 20 graden. De kerststerren staan volop in bloei.




Volgende week gaan we met vrienden Kerstavond vieren!

Geen opmerkingen: