zondag, juni 21, 2009

Nederland op zijn smalst!

Eigen schuld, jullie hebben erom gevraagd, en er is geen weg meer terug. Over 3 weken ligt hij bij jullie in de winkels:

De Vuvuzela!

Anders dan in Zuid Afrika blijkt dit traditionele voetbalsupporters attribuut met name in Nederland nogal wat commotie te verwekken. En toegegeven, de vuvuzela maakt nogal wat herrie, maar wat mij betreft is deze herrie te verkiezen boven de herrie die voetbalsupporters in Nederland nog wel eens willen trappen. Maar om te vragen die hoorn te verbieden bij de aanstaande WK 2010, dat zal er hier niet ingaan.

‘Aan ons vragen om te stoppen met het blazen op de vuvuzela is hetzelfde als aan de Nederlandse fans vragen om te stoppen met jammeren en klagen,’ aldus Joe Mcgluwa, woordvoerder van de Independent Democrats, in de Zuid-Afrikaanse krant The Citizen.

Dan moeten we pretband 'Kleintje Pils' ook maar gaan verbieden bij het schaatsen!

Maar de zaak dreigt een andere wending te nemen: de Vuvuzela is binnenkort verkrijgbaar in Nederland, op internet circuleert al een cursus hoe je geluid met zo'n ding moet produceren. Dus wen er maar vast aan!



Bij ons heeft de afgelopen week vooral in het teken gestaan van een paar vervelende, en vooral slepende zaken: een lek in de hoofdtoevoer van onze waterleiding heeft ons zeker 4 dagen beziggehouden, en tegelijkertijd vertoonde de computer op de meest ongelegen momenten kuren. Sinds gisteren is de watertoevoer weer ok, en een nieuw beeldscherm loste vanmorgen de computerproblemen op.

Vanmiddag toen de gasten weg waren, was er weer eens gelegenheid om een boek te lezen, mede dankzij een waterig zonnetje is het hier overdag buitenshuis warmer als binnen.





Volgens de weersvoorspelling gaat dat veranderen: volgens de voorspelling kunnen we ons opmaken voor een koude en natte week!

2 opmerkingen:

Leo & Sanja van de Sande zei

Bij het zien van de foto waarop Rita zit te lezen vroegen wij ons af wat die geel-grijze buizen in de tuin te betekenen hebben. Heeft het iets te maken met beregening? Maar jullie zitten al zo vaak tot je enkels in het water. Dat zal het dus wel niet zijn. Is het een fietsenrek? Maar waar zijn dan de fietsen? Ik denk dat het jullie nieuwste uitbreiding van activiteiten is: Jullie hebben een cricketveld aangelegd! Maar een bankje voor de toeschouwers vlak bij het wicket en midden op het veld???
We geven het op. We weten het niet!
Leo

Wim en Rita van de Sande zei

De oplossing van dit mysterie is te vinden in de verslagen van 1 Maart en 1 Februari 2009... (de fietsen staan binnen omdat ik geen zin had om ze buiten te zetten)