zondag, juni 07, 2009

Tactiek van de verschroeide aarde

We hebben uiteindelijk besloten om deze winter het overgrote deel van ons nog braak liggende land te gaan inrichten. Het betreft hier een stuk van naar schatting zo'n 2 hectare.



Ons eerste probleem was: hoe krijgen we het land schoon: het onkruid heeft hier jaren vrij spel gehad, en was op plaatsen bijna manshoog. Van verschillende kanten hebben we adviezen ingewonnen, en in grote lijnen was de raad eensluidens: afbranden. Buurman Anton heeft eerst een brandgang geploegd langs de grens van het te ontginnen gebied, om te voorkomen dat de brand uit de hand zou kunnen lopen.



Toen kon de hele zaak in de hens, althans dat was het plan. In eerste instantie zonder succes: het waaide voor geen meter, dus de wind kreeg de schuld. Daags daarop waaide het flink, maar waar we ook het onkruid aanstaken, het vuur weigerde om te gaan 'lopen'.



Roken deed het volop, maar in ons geval ging het gezegde 'waar rook is, daar is vuur' niet op. Uiteindelijk hebben we met een sleepijzer achter de tractor zoveel mogelijk onkruid losgetrokken, op hopen gegooid en alsnog verbrand. Hopelijk kan het land komende week geploegd worden.

En dan? Het plan is om die 2 hectaren in te vullen met allereerst de Japanse tuin, dan nog 2 lappen aanplanten met olijvenboompjes. En er blijft nog een stuk over waar eventueel de tennisbaan zou kunnen komen: die staat nog steeds op het verlanglijstje. Zal er een beetje van afhangen hoe we financieel de winter doorkomen. Voorlopig ziet het er gunstig uit, we hebben afgelopen week nogal wat boekingen voor de komende maanden binnengekregen. Mei mag dan een hele slappe maand geweest zijn, Juni kan niet meer stuk. Dit weekeinde zaten we bomvol vanwegen het al eerder vernoemde Wacky Wine Weekend: 10 gasten in
totaal: 3 in elke cottage en 4 in de flat! Komende weekends hebben we ook weer gasten, en vanaf woensdag hebben we daarbij ook nog een echtpaar wat 10 nachten geboekt heeft. En vanavond hebben we een aanvraag af moeten wijzen voor volgend jaar Juni omdat we juist dat weekend al vol zitten.Uiteraard weer voor het Wacky Wine Weekend, wat alsmaar groter en groter wordt. Maar onze gasten van het afgelopen weekeinde hebben gelijk maar weer een optie genomen om volgend jaar weer alles af te huren. Ze komen dan voor het vijfde jaar op rij...

Het weekend hier in Robertson mag dan wel in het teken van de wijn gestaan hebben, er zijn er die met water tevreden zijn.




Rita signaleerde gisteren een nogal uit de kluiten gewassen sprinkhaan op onze waterpartij.


Geen opmerkingen: