dinsdag, juli 21, 2009

Wegens Vakantie Geopend

Het leek er even op dat we een verkeerd bordje bij de ingang geplaatst hadden. Door Rita's vakantie in Juli te plannen zou het voor mij ook rustig moeten zijn, was de gedachtegang. Juli is midden in de winter hier, met traditioneel weinig of geen vakantiegangers. Veel van onze collega's zijn momenteel dan ook gewoon gesloten. Misschien wel daarom hebben wij wél gasten: vanaf Rita's vertrek tot gisteren waren beide huisjes bezet, en gedurende twee nachten ook nog het appartement. Momenteel is er nog één huisje bezet, maar overmorgen komen er weer gasten bij. Ik heb inmiddels een zeer innige relatie met onze wasmachines opgebouwd: vier wasjes draaien per dag is geen uitzondering. Uiteraard wordt het meeste werk gedaan door onze dames, die de was sorteren, ophangen, afhalen, strijken en opbergen, maar de bediening van de wasmaschines is mijn taak. Alweer een nieuwe pet aan de kapstok: die van wasmachine-machinist!

Werkelijk hartverwarmend is het zoals er vanaf de meest uiteenlopende kanten meegeleefd wordt, om maar eens een paar voorbveelden te noemen:
  • Foto's van Rita's bras-partijen in Nederland, soms dezelfde dag nog;
  • "Tafeltje Dek Je"- service van vrienden, die aankomen met kant-en-klare wortelstamp met haché, zodat ik zelf niet hoef te koken;
  • E-mails en zelfs ambachtelijke handgeschreven brieven van mensen die gewoon geïnteresseerd zijn hoe het hier gaat;
  • Morgen ben ik uitgenodigd bij (Nederlandse) buren om te komen eten;
  • Zojuist een E-mail ontvangen van voormalige gasten die in Geldrop bij de slager(!) hadden gehoord dat Rita weer in het land was.
Om het maar eens op zijn Zuid Afrikaans te zeggen: Daar is nie klagtes nie!

Geen opmerkingen: