maandag, augustus 03, 2009

Business as usual

Alles gaat hier inmiddels weer gewoon zijn gangetje. Bij thuiskomst, alweer ruim een week geleden, viel Rita niet bepaald met de neus in de boter! Donderdag avond laat haalde ik haar af in Kaapstad, en even na middernacht arriveerden we thuis in Robertson, waar ze zo ongeveer werd opgegeten door Saartje en Koos. Maar een uur of zes later ging de wekker alweer en even later stonden we tussen de sinaasappelschillen en de eierschalen, want er moesten ontbijtjes gemaakt worden. We zaten dat weekend helemaal vol. En daar kwam nog bij dat het met name s'avonds een paar dagen verschrikkelijk koud was, voor onze begrippen dan. 's Morgens rijp op de rieten daken, dat hadden we nog niet eerder gezien. Dat was toch wel weer even wennen voor Rita, maar gelukkig hebben we overdag over het algemeen mooi weer. Zonnig, temperaturen rond de 20 graden, maar 's avonds koelt het nog steeds behoorlijk af.



Amper terug uit Nederland staat Rita hier alweer fruitbomen te snoeien.

Aan gasten dus geen gebrek gehad: de afgelopen 4 weken was er altijd minimaal één huisje bezet, maar vaak twee en soms zat alles vol. Ook nu hebben we nog steeds gasten, en dat gaat zo door tot en met het komende weekend.

Maar vandaag over drie weken begint ónze vakantie, en we kijken er verschrikkelijk naar uit! De tickets zijn geboekt, de huurauto is geregeld, dus we zijn er helemaal klaar voor.

Ondertussen hebben we de eerste lente-signalen gezien: fruitbomen die voorzichtig beginnen te bloesemen, en vogels die druk met bouwmaterialen aan het sjouwen zijn. Over die vogels gesproken, we zijn eigenlijk wel verschrikkelijk gezegend met een uitgebreid vogelbestand hier bij ons. Eergisteren nog even een half uurtje rondgewandeld en de volgende foto's gemaakt:


Lepelaar


Bittern (een reiger soort)


Aalscholver


Giant Kingfisher (een grote ijsvogel)

Geen opmerkingen: