maandag, augustus 10, 2009

We sluiten alweer ons derde seizoen af...

... een beetje vroeg misschien, maar zo voelt het wel. We hebben hier momenteel een lang weekend, vandaag was een vrije dag. Gisteren was het hier een nationale feestdag: Woman's Day, en het is hier grondwettelijk geregeld dat als een nationale feestdag op zondag valt, maandag automatisch een vrije dag wordt. En dit viel dan weer samen met het steeds populairder wordende "Robertson Slow Festival", een jaarlijks weekend waarin de lokale wijnboeren persoonlijk kleine groepen belangstellenden rondleidingen geven, en met hun aanschuiven aan tafel (vaak in de wijnkelder) voor lunch of diner.
Met als gevolg dat we weer volop gasten hadden. Maar vanmorgen zijn die weer vertrokken, en voor het eerst sinds 7 Juli hadden we vandaag geen gasten. Dus gauw de tent op slot gedaan en we zijn vanmiddag lekker uit wezen eten...
Voor het aanstaande weekend zijn er ook nog geen boekingen, als dat zo blijft, dan hebben we voor het éérst een vrij weekend sinds 30/31 Mei. De rest van Augustus hebben we geblokt vanwege onze geplande vakantie en bezoek van broer Leo.
Zodoende zit wat ons betreft het derde seizoen erop, en beginnen we op 1 September aan ons vierde. Statistieken moeten nog uitgewerkt worden, maar we weten uiteraard al dat we tevreden mogen zijn over het afgelopen seizoen.

Wat onze vakantie betreft: we blijven in Zuid Afrika, maar gaan naar een stuk waar we nog nooit geweest zijn geweest: het meest oostelijke stukje, tegen Mozambique aan. Op Maandag 24 Augustus vliegen we naar Durban, en na een overnachting daar gaan we naar het Hluhluwe wildpark, het oudste wildpark in héél Afrika. Daar brengen drie nachten door, om vervolgens nog een dag of drie rond te kijken in het St Lucia Wetland park, wat inmiddels op de werelderfgoed lijst staat. Er zitten daar nogal wat krokedillen en nijlpaarden, en er heerst ook nog wel eens malaria, dus als jullie een paar weken na onze geplande thuiskomst (1 September 2009) nog niks van ons gehoord hebben, dan...

Geen opmerkingen: