zondag, oktober 18, 2009

Eén zwaluw maakt nog geen zomer...



...maar ze zijn terug, en in grote getale! Het hele weekend lagen er weer gasten te spartelen in het zwembad, waarvan de watertemperatuur vandaag 24 graden was. Sinds een paar dagen ontbijten we weer buiten: het begint er serieus op te lijken dat het korte broeken seizoen weer is aangebroken!

Maar even terug naar de grootste wapenfeiten van de afgelopen week: afgelopen woensdag kregen we de jaarlijkse inspectie van de Tourism Grading Council of South Africa, de instantie die sterren uitdeelt aan de accommodatie-verstrekkers hier. We zijn inmiddels redelijk overtuigd dat we hier onze zaakjes redelijk wel voor mekaar hebben, maar toch blijft het een jaarlijkse gebeurtenis waarbij de puntjes op de i moeten worden gezet. Wat hierbij opviel is dat ook bij het personeel een bepaalde spanning te bespeuren was, en de laatste dagen werd er ook met man en macht gewerkt om alles netjes te maken, niet alleen de dames van de huishoudelijke dienst, maar ook de tuinmannen.



Hier hebben we een actie-foto van de inspecteur, die overigens uitermate tevreden was: de vier sterren zijn weer voor één jaar zeker gesteld. Deze keer hebben we zelfs, in tegenstelling met voorgaande jaren, géén lijstje gekregen van zaken die verbeterd moeten worden.
Het heeft wel wat inspanningen gekost, maar we zijn nu in ieder geval op een punt waar we zo ongeveer helemaal bij zijn met onderhoud, zowel aan accommodatie als tuinen. En dat is maar goed ook, want we gaan het de komende dagen/weken druk krijgen met tuinieren: we gaan weer olijfbomen planten. De voorbereidingen zijn klaar, een kleine 2 hectaren land ligt er schoon en egaal bij, afgelopen vrijdag is er zo'n kleine 3 kilometer aan besproeingsslangen afgeleverd. Morgen vroeg gaan we beginnen met het uitmeten van de plantgaten, en tegen het einde van de week hopen we de helft van de in totaal een kleine 600 boompjes geplant te hebben. En dan de week daarop de andere helft, als alles volgens plan verloopt. Maar we houden een slag om de arm, zeker omdat we ook van derden afhankelijk zijn m.b.t. de levering van de boompjes en de stokken om ze op te binden.

Om nog even terug te komen op wapenfeiten van de afgelopen week: ons personeel heeft een slang gearresteerd. En niet de eerste de beste! Een volwassen Kaapse cobra van ruim 1 1/2 meter.



In de 5 jaar dat we hier zijn is het de tweede keer dat we met een serieuze slang geconfronteerd werden. Dat valt dus eigenlijk best wel mee, maar het blijkt maar weer dat er echt wel zijn. Dit exemplaar werd aangetroffen op de dam (voor diegenen die hier ter plekke bekend zijn).

Geen opmerkingen: