zondag, november 01, 2009

Een onverwacht (maar héél welkom) rustpuntje

We hebben gisteren en vandaag uit kunnen slapen, een luxe die we ons al sinds geruime tijd niet hebben kunnen permitteren. Puur toeval, vorige week nog redelijk wat gasten gehad (Oktober 2009 was weer drukker als Oktober 2008), maar juist vrijdag en zaterdag waren er geen boekingen. Momenteel en de rest van de week hebben we gasten, maar het boekingsregister voor het volgend weekend is óók nog leeg, dus misschien is het volgende week wéér uitslapen! Maar dat is dan voorlopig echt wel de laatste keer: we praten (voorlopig) over eind Maart 2010 voordat er een weekend zal zijn zonder gasten....

We zitten dus in een periode tussen winter en zomer: wintergasten zijn typisch Zuid Afrikaans en komen in het weekend, zomergasten komen over het algemeen ergens uit Europa, met amper enig benul wat voor een dag van de week het is. Het weer is navenand: over het algemeen mooi: temperaturen van 25 - 30+ graden, het zwembad water schommelt rond de 25 graden, met zo nu en dan een paar koelere dagen. Maar wel steeds bóven de 20 graden.

Het olijfbomenprojekt verloopt voorspoedig: alle (530) boompjes zijn inmiddels opgehaald, alle plantgaten zijn gegraven. Als het goed is komen er volgende week foto's van een tweetal nieuwe olijfboomgaarden.

Geen opmerkingen: