maandag, juni 14, 2010

Het valt wel mee met de drukte...

Al jaren geleden, vanaf het moment dat bekend werd dat het WK Voetbal 2010 hier in Zuid Afrika plaats ging vinden, werden wij (en de gehele Zuid Afrikaanse accommodatie-sector) een geweldig vette worst voorgehouden in de trant van: in Juni / Juli 2010 kan je je slag slaan, met een béétje investeren in deze of gene zijn geweldige marketing plan zou rijk worden van de één op de andere dag een fluitje van een cent moeten zijn. Gelukkig hebben wij ons niet gek laten maken, voor ons was het eigenlijk van het begin af duidelijk dat enerzijds Zuid Afrika uit de markt geprijsd werd door de opgeschroefde tarieven van luchtvaartmaatschappijen, touroperators, en veel van onze collega's, anderzijds simpelweg omdat wij gewoon te ver weg van het feestje zitten.

Het is allemaal heel anders uitgepakt als in eerste instantie verwacht werd: verreweg het grootste contingent van aanhangers komt uit de Verenigde Staten, op grote afstand gevolgd door Engeland en Duitsland. Wij merken er weinig van: we hebben zegge en schrijve één WK gerelateerde boeking voor later deze maand.

Het WK leeft wel in Zuid Afrika. Afgelopen vrijdag hebben we gezamenlijk met ons personeel de openingsceremonie bekeken op TV,




en hen na afloop (rond 15:00) naar huis gestuurd.



Mede dankzij het mooie weer zijn alweer een stukje verder met onze Japanse Tuin:



de waterval loopt,



de rivier is "aangekleed",



en mondt zo'n 70 meter verder uit in de vijver. Zal waarschijnlijk wel de grootste waterpartij zijn van Robertson en (wijde) omgeving!




De volgende stap was het uitzetten van de paden,



waarmee we inmiddels bijna klaar zijn. Het moment waarop we daadwerkelijk planten in de grond gaan zetten begint nu toch wel héél dicht bij te komen!

Wij zijn overigens niet de enigen die flink aan het werk zijn:




Het huis van onze nieuwe achterburen begint ook al vorm aan te nemen. De komende week zal er overigens zo links en rechts minder gewerkt worden: we hebben vandaag de hele dag veel regen gehad, op dit moment komt het er nog steeds met bakken uit. Dat betekent in ieder geval dat we een aantal dagen gewoon niet op het land kunnen komen, zo nat is het. Tussen de buien door hebben we al weer sneeuw op de bergen gezien. De weersverwachting is dat het vanaf morgen weer zo ongeveer droog zal zijn, middagtemperatuur zo rond de 11 á 12 graden. 's nachts nét boven het vriespunt. Alle kachels zijn in bedrijf.

Geen opmerkingen: