zondag, oktober 24, 2010

Eindelijk een fatsoenlijke regenbui!

Één van de grote verschillen tussen het leven in Nederland en hier op het platteland van zuidelijk Afrika is wel de invloed van het weer op ons dagelijks leven. Met name water is een kostbaar goed in deze streek, waar per jaar gemiddeld 200 mm regen valt (ter vergelijking: in Nederland valt gemiddeld zo'n 800 mm regen per jaar). Dit kalenderjaar was tot op heden erg droog: tot gisteren was er ongeveer 65 mm gevallen, en wij leven in een winterregenvalgebied, dus theoretisch/statistisch hebben we het gehad voor dit jaar. Daar is vandaag zo'n 30 mm bijgekomen, de eerste serieuze regenbui in 2010.



Juist voor zonsondergang brak de zon door, met een regenboog als gevolg.

Dan schuldigen we jullie nog foto's van van het huisvesting project, wat onze planning behoorlijk op zijn kop heeft gezet.




Hier is Clara, zij verblijft in dit huisje met haar 3 van haar 4 kinderen. Het huis bestaat uit twee kamers + een badkamer.



Hier Elsie, helemaal blij met voor het eerst in haar leven een plek voor haarzelf.

En soms hebben onze gasten een unieke gelegenheid om te kijken hoe het leven van ons personeel eruit ziet.




In dit geval sprongen Ellie en Theo op het bakkie om een kijkje te nemen. Niet dat we er een toeristenattractie van maken, maar mensen met een serieuze interesse stellen we graag bloot aan het alledaagse leven hier in Zuid Afrika.

Ondertussen tuinieren we voort:




Afgelopen week is er grasveld van 450 m2 aangelegd. Niet zoals je dat in Nederland zou doen: de normale opties daar zijn zaaien of graszoden leggen. Wij hebben gekozen voor een goedkopere methode: de kanten afsteken van bestaande grasperken (moest toch gebeuren) en die uitplanten in het nieuwe grasperk.



En dit moet een dak boven het hoofd worden voor de boeddha.

Geen opmerkingen: