maandag, november 15, 2010

Verre Vriend(inn)en

Alweer ruim twee weken geleden arriveerde "De Krans" in Kaapstad, een gebeurtenis waar Rita lang naar uitgekeken heeft. "De Krans" staat voor een viertal meiden die in 1969 samen werkzaam waren bij de Gemeente Geldrop. En sindsdien regelmatig contact gehouden hebben. Helaas kon Gerrie (Sanders) er niet bij zijn, maar met Tonnie (van de Ven) en Ine (van Ravenstein) en haar man hebben we een paar gezellige weken achter de rug. En vanwege het rustige seizoen konden we alle tijd aan deze gasten besteden, iets wat in het verleden wel eens anders is geweest!

Rita had het bezoek goed voorbereid: ze ging hun bij aankomst ophalen vanaf het vliegveld en samen bleven ze een paar nachten in Kaapstad. Rita had ook passend vervoer en een reisgids geregeld. Want 4 personen + bagage van 3 personen is een beetje veel voor ons Toyotatje. Maar we kennen hier iemand die als reisgids met mensen in een busje door Zuid Afrika en Namibië toert, en die hadden we ingeschakeld tijdens de eerste dagen.




Zodoende stonden ze de volgende dag al boven op de Tafelberg, en hebben veel bekende en minder bekende plekjes in de Kaapstreek bezocht.



Rechts op de foto Monique, de reisgids.



Voor November waren de temperaturen aan de lage kant: vandaar dat er 's avonds regelmatig truien, jassen en vesten aan te pas kwamen.



Kennismaking met olifanten in Knysna.



We hebben ze ook kennis laten maken met het openbaar vervoer in deze omgeving: we gingen op een warme, zonnige dag met de trekker de berg op.



Maar boven op de berg, op 1500 meter hoogte, met uitzicht op Robertson (helemaal links op de foto), bleek het toch weer een stuk kouder te zijn!

Nu zijn ze weer thuis, en daar is het nóg kouder...

Geen opmerkingen: