zondag, december 26, 2010

Kerst 2010



Dit is een speciale Kerst voor ons, niet in de laatste plaats vanwege speciale gasten, die ondanks de barre weersomstandigheden op tijd op Schiphol wisten te komen, en het geluk hadden dat de vlucht 'gewoon' (met anderhalf uur vertraging) doorging.



Woensdagmorgen arriveerde Rita's moeder, samen met partner Wim, in Kaapstad, en zijn na even bijkomen van een reis van bijna 24 uur al weer heel aardig gewend aan de aangename temperaturen hier. En gelijk zorgden ze voor een primeur: een rollator maakt inmiddels deel uit van het dagelijkse straatbeeld hier.



Op Kerstdag maakte uiteraard het lokale kerstkoor weer zijn opwachting,



wat tot een traditie is uitgegroeid en steeds weer zeer gewaardeerd wordt door onze gasten (in dit geval behalve schoonmama en Wim echtparen uit Boekel en Canada).

En dan nog even over de bonussen die net voor het weekend van 18 December zijn uitbetaald. Vorig jaar hadden we dus het probleem gehad dat na uitbetaling van de bonussen een aantal mensen niet of zwaar beneveld op kwamen dagen. Dit jaar hadden we het bonusstelsel op een aantal punten aangepast, zo wordt bij bepaalde mensen de bonus niet in één keer uitbetaald, maar uitgesmeerd over een aantal maanden. Ondanks de 'voorzorgsmaatregelen' verliep de maandagmorgen niet geheel volgens plan: Eén personeelslid moest naar het politiebureau om aangifte te doen van wat haar was overkomen, vervolgens kwam de politie achterom om een ander personeelslid te ondervragen, en die werd even later meegenomen. En dan was er nog iemand die met haar kind naar het ziekenhuis moest. Dus de helft van het personeel was er niet. Het politie-verhaal is met een sisser afgelopen, en gelukkig kunnen we positief afsluiten: voor het éérst is er gedurende de afgelopen feestdagen (1e, 2e en 3e Kerstdag) personeel op komen dagen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het valt ons op, dat de moeder van Rita op korte afstand toch twee verschillende soorten broeken aan had (rood en beige?)!!
Foto zal wellicht niet op dezelfde dag zijn genomen, anders moeten ze nogal wat meenemen voor een uitstapje!
Maria en Harrie