zondag, februari 13, 2011

Instandhouding

Gasten komen en gaan, en de complimenten die we vaak krijgen geven ons enorm veel voldoening over datgene waar we mee bezig zijn. Maar simpel is het niet: we moeten er wel wat voor doen!
De schade, aangericht door het onweer van anderhalve week geleden zijn we nog steeds niet helemaal te boven, en afgelopen donderdag kwam er nog een bui overheen, die ons 7 uur zonder elektriciteit bezorgde. Jammer dat er geen foto's gemaakt zijn, maar wij liepen hier (alles zat toen en zit nog steeds vol) 'overlevingsparketten' uit te delen, bestaande uit een olielamp en een emmer water om het toilet door te spoelen...


De vaatwasser is inmiddels gerepareerd, maar ons draadloos internet netwerk ligt nog steeds plat, morgen heb ik uitgetrokken om naar Kaapstad te rijden om de benodigde apparatuur te verzamelen.



Maar er kan nog veel meer kapot, ook zónder onweer! Parasols hebben nogal wat te lijden van de wind, en nog meer van onoordeelkundig gebruik. We zitten op dit moment met twee toiletten waarvan de spoelbak wel eens blijft doorlopen, een gordijnrail waar iets fout mee is, en dan praten we nog niet over klein ongerief als lampen die vervangen moeten worden.

Kortom, we hebben nogal wat sores hier momenteel, en eigenlijk was ik helemaal niet van plan om achter het toetsenbord te kruipen voor dit bericht. Maar toen ik de telescoop naar buiten had gesjouwd om maar wat naar de sterren te gaan kijken bleek dat ook hier het noodlot had toegeslagen: een essentieel onderdeel had de geest gegeven (heeft overigens niets met het recentelijke onweer te maken).


Gelukkig is het niet alles kommer en kwel: we hebben het hartstikke druk met gasten van heinde en verre, en we moeten regelmatig mensen die achterom komen rijden teleurstellen omdat we vol zitten. Zo kwam er vorige week nog een busje Duitsers achterom, op zoek naar onderdak (Ik heb gauw de fietsen die normaal ter verhuur buiten staan, in veiligheid gebracht), Uiteindelijk konden we twee van hen onderbrengen, voor de rest waren we vol. En dan zijn er uiteraard de rustpuntjes met vrienden, die ons de gelegenheid geven om wat stoom af te blazen. Zoals afgelopen vrijdag:




Dan nog even over het weer: Vorig kalenderjaar hebben we erg weinig regen gehad, bij ons is de telling ergens rond de 80 mm blieven steken. Na 6 weken in 2011 zitten we al over de helft daarvan! Niet dat het hier geen mooi weer is, die regen viel in een paar geïsoleerde buien (afgelopen donderdag 14 mm in 30 minuten), en over de temperatuur klagen we al helemaal niet! We hebben de afgelopen weken temperaturen van ergens vooraan tot midden in de dertig gehad, morgen gaan we naar de 40, is ons beloofd...

Geen opmerkingen: