zondag, februari 27, 2011

Nog even volhouden....

... en dan kunnen we eindelijk op adem komen: de komende week zitten we nog helemaal vol, maar vanaf volgende week vrijdag lijkt de toestroom van gasten af te nemen: het einde van het hoogseizoen is in zicht! Al sinds weken zijn we dagelijks (inclusief weekends!) alleen maar bezig met ontbijt klaarmaken en uitserveren, wassen, schoonmaken, en alles wat er zo bij komt kijken. Januari en Februari waren voor ons maanden zonder weekends, en ook ons sociale leven komt dan zo ongeveer tot stilstand.

Niet helemaal overigens, want Rita is inmiddels lid van de Vino Donna's, een illuster gezelschap van dames uit Robertson en omgeving die elke maand bij een wijnkelder een proeverij organiseert.

Van ons personeel wordt ook best veel gevraagd in zo'n periode: tijdens weekends draaien de dames in ploegen, waarbij Poppie, die normaal gesproken niets met de gastenkamers te maken heeft ook wordt ingezet, proberend om iedereen ten minste één dag vrij te geven tijdens de weekends. De tuinmannen moeten het doen met minimale aansturing, maar dat verloopt redelijk goed: ieder weet wel zo ongeveer wat van hem verwacht wordt.

Maar zoals gezegd: na volgende week lijkt het wat rustiger te worden. Wel wordt het nog even zweten: morgen 38 graden, overmorgen 41.. Zal even wennen zijn voor mijn broer Leo, die komende vrijdag hier met zijn koffertje op de stoep staat. En hij komt deze keer niet op vakantie, maar om kwartier te maken: een week later zijn Sanja en de honden ook in Zuid Afrika!

Geen opmerkingen: