dinsdag, juli 19, 2011

Hartje winter in Afrika

Maar we klagen zeker niet over het weer! Winter is hier het regenseizoen, en we hebben best veel regen gehad, dit jaar. Op dit moment, halverwege het jaar, zitten we al over het jaarlijkse gemiddelde van 200 mm, wat tegelijkertijd betekent dat we al het dubbele van de totale neerslag van 2010 hebben gehad. Maar gelukkig waren het voornamelijk 'zachte buien', geen hoosbuien zoals we al eerder hebben gehad.

En nu is al weer sinds een paar weken zeer zonnig en aangenaam weer, temperaturen lopen op tot ergens vooraan in de twintig, om na zonsondergang weer terug te gaan naar onder de 10 graden. Dus om 5 uur gaat hier nog steeds de kachel aan. Maar het is wel heel werkzaam weer, en er gebeurt hier echt wel het een en ander.




Zo zijn onze daken inmiddels geverfd (geheel uitgevoerd volgens ARBO normen...),



Rita is begonnen met het snoeien van de olijfbomen, een gigantisch karwei (we praten hier over meer als duizend bomen!). Maar elke dag is ze een paar uur in de boomgaard bezig.




En dan hebben we hier een Hamerkop. We hebben deze vogel al vaak gezien, maar nooit de gelegenheid gehad om hem te fotograferen. Het is een vrij grote watervogel, aast met name op kikkers, en zit hier 's morgens wel eens bij het zwembad. Nu kwam ik hem tegen bij onze vijver.

Yvonne en Herman van Soekershof, hier een paar honderd meter vandaan, hebben besloten om het wat kalmer aan te gaan doen, Soekershof is per eind deze maand verkocht. Vanmiddag hebben de Nederlands-talige buren haar ter afscheid een lunch aangeboden.




V.l.n.r: Gina (Olive Garden), Ilse (Rosendal), Rita, Fokelien, Yvonne, de Nederlandstalige dames van Klaasvoogds.



En ja, er zijn luxe paarden en werkpaarden...

Geen opmerkingen: