dinsdag, juli 05, 2011

Jaarlijks groot onderhoud

Afrikaans is een mooie taal: een tijdje geleden bleef onze accountant pijnlijk in gebreke in het tijdig opleveren van onze financiƫle jaarstaten. Toen die uiteindelijk kwamen vroeg ik waarom ze te laat waren, en het antwoord was: "daar is nie een verskoning nie, ons moet net die kop laat hang". Die uitdrukking is ook helemaal van toepassing op het feit dat we zo lang niets van ons hebben laten horen!

Dat wil overigens niet zeggen dat we niks gedaan hebben de afgelopen maand: we zijn druk bezig om Mallowdeen Gardens klaar te stomen voor het volgende seizoen. Daar komt nogal wat bij kijken:
  • elk jaar is er veel schilderwerk: alle ligbedden, patio meubels, hangmatten, bijzettafeltjes moeten geschuurd en geverfd worden. Mede dankzij het feit dat er nogal wat regen was, en daar goed op geanticipeerd (als er regen voorspeld werd, dan werd tuinmeubilair de tunnel in gesleept) hebben, zijn we hiermee klaar. Ook ramen / deuren / kozijnen van de huisjes zitten weer in een verse laag verf.
  • Rita is bezig om alle gordijnen te vernieuwen. De stof is gekocht, de maten zijn opgenomen, het wachten is op de nieuwe gordijnen.
  • In Kaapstad hebben we nieuw meubilair en parasols aangeschaft.
  • Technische inspectie: alle kranen schoonmaken, douchevloeren opnieuw behandelen, douchekoppen ontkalken, wc-brillen vervangen waar nodig (2 dit jaar!)
Dat is wat we gedaan hebben, en voor de komende weken staan er nog een paar projecten klaar:
  • we gaan de daken van ons huis verven: omtrent 400 m2 golfplaten schoonspuiten en 2x verven;
  • de bestrating bij de huisjes (ruim 200 m2) moet vervangen worden, dit willen we ook zelf gaan doen.
Qua timing is dat allemaal niet zo eenvoudig, want we moeten bijna altijd rekening houden met gasten (afgelopen weekend was dit jaar het eerste weekend dat wij met zijn tweetjes alleen op Mallowdeen Gardens waren...).

En als we het toch over groot onderhoud hebben, onze vakantieplannen beginnen vaste vormen aan te nemen. De tweede helft van Augustus willen we graag met de auto naar het dak van Zuid Afrika gaan: de Drakensbergen.

Geen opmerkingen: