zondag, oktober 23, 2011

De zomer is er inmiddels...

... we missen alleen nog een een aantal gasten!

Helemaal in lijn met lokale statistieken zien we momenteel véél minder gasten verschijnen, en ook voor de komende maanden ziet het er naar uit dat we een minder seizoen gaan draaien. Gelukkig is er iets wat we de schuld kunnen geven: de Euro crisis. Die voorlopig ook nog een (voor mij niet helemaal verklaarbaar) voordeel oplevert: je krijgt op dit moment ruim 11 Rand voor één Euro. Voor ons levert dat een nogal tegenstrijdige situatie op: moeten we de paar Euro's die we nog hebben in Europa laten, met alle risico's van dien, of moeten we ze hierheen halen, tegen de huidige gunstige koers.

We proberen er ons maar niet al te druk over te maken en gaan door waar we mee bezig zijn. En dat is enerzijds accommodatie verkopen, en anderzijds tuinieren/boeren.

Inmiddels hebben we weer de jaarlijkse inspectie van de 'Tourism Grading Council' achter de rug, en we blijven onze vier sterren behouden. Wel zullen we een tweetal veranderingen / verbeteringen moeten aanbrengen:
  • er moet in elke kamer een 'full length mirror' komen, 'passpiegel' is het eerste Nederlandse woord wat me te binnen schiet.
  • in elke kamer moet een 'dressing table' komen, een kaptafel.
Maar voor de rest was alles weer helemaal oké, we kregen o.a. pluimpjes over hoe schoon de kamers waren, over het door ons geserveerde ontbijt, en over de professionele manier waarop Mallowdeen Gardens bestuurd wordt.

De afwezigheid van gasten laat wel toe dat we behoorlijk bezig zijn met de verdere uitbouw van Mallowdeen Gardens.

Ik ben de afgelopen weken eigenlijk alleen maar bezig geweest met de bouw van het geplande 'Japanse Theehuis'.




Het uitzetten van het vloeroppervlak,



hier zijn de staanders in cement 'geplant' en alle vloerbalken in positie,




en op dit moment is de vloer nagenoeg klaar.




Dit gebeurt allemaal bij redelijk zomerse temperaturen, alhoewel we het de komende week met een graad of tien minder zullen moeten doen.

Geen opmerkingen: