zondag, november 20, 2011

Familiebezoek

Afgelopen woensdag heb ik Maria en Harrie weer naar Kaapstad gebracht, en met enige vertraging zijn zij donderdag weer thuis gekomen.

Het is voor ons altijd weer heel speciaal om familie uit Nederland op visite te hebben, in dit geval mijn oudste zus en haar man, alweer voor de derde keer hier. Wij laten dan prompt alles uit onze handen vallen, en voor ons is dat ook een soort van vakantie. Niet dat Maria en Harrie elke dag van de ene naar de andere attractie gesleept willen worden, maar gewoon het feit dat ze min of meer deel zijn van het leven wat we hier leven, wekt bij ons altijd weer een warm gevoel op. En natuurlijk ondernemen we toch allerlei dingen, zo ben ik met ze naar De Hoop Nature Reserve geweest (uiteraard via het Malgas pontje, het enige pont in Zuid-Afrika, wat nog met de hand wordt getrokken), waar we op de valreep nog walvissen zagen.




Rita is met hen naar Knysna en Oudtshoorn geweest, en we waren ook in Franschhoek.



Uiteraard werd er ook uitgebreid aandacht besteed aan de inwendige mens!



De grotere projecten, zoals het theehuis in de Japanse tuin liggen even stil, maar tussen de bedrijven door is er een beeld in onze tuin geplaatst. Het is nog een cadeau van Rita's Moeder, en was eigenlijk bedoeld voor een compleet andere plek. Heel begrijpelijk, heeft het beeld voor Rita inmiddels een heel andere betekenis gekregen, en dus neemt het nu een centrale plaats in, goed in het zicht.



Onder de noemer "niet alledaagse vervoersmiddelen" is er ook weer iets te melden:



Deze keer een gast die met een redelijk ruim bemeten bus achterom kwam. Het was een Toergids die met 20 toeristen aan het rondrijden was. De toeristen sliepen bij Fraai Uitzicht, maar voor de gids was er geen plaats meer, dus hij werd bij ons ondergebracht. Het mag duidelijk zijn dat er nogal wat gemanoeuvreerd moest worden om die bus hier te parkeren, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Overigens, zo'n bus kan niet door onze olijven-oprit, hij moest via een pad langs de abrikozen van onze buurman. Volgende week krijgen we weer voor een paar dagen zo'n bus op bezoek.

Voor de rest gaan we deze week aan de slag met de voorbereidingen van het planten van ruim 200 olijfbomen, waarmee we de laatst overgebleven 'open' plekken mee op gaan vullen, ruim 1/2 hectare.

Geen opmerkingen: