zaterdag, september 18, 2004

De Bouwplannen

Op woensdag 8 september zijn we voor het eerst samen met de architect naar het stuk land (The Three Hills) gegaan. De architect had de bouwtekeningen klaar en bij zich, en we hebben alles nog eens doorgenomen. Met de nodige consequenties: twee uur later was het hele plan veranderd. Waar we in eerste instantie ons huis gepland hadden, komen nu de gastenverblijven, en waar we die eerst gepland hadden komt nu ons huis. Voor diegenen die er al geweest zijn (of zich de foto’s nog herinneren): ons huis komt waar de caravans stonden, de gastenverblijven, het zwembad en het overdekt terras komen daar waar de container stond. In verband met het uitzicht hebben we de patio van ons huis naar de voorkant verplaatst, en dit heeft weer tot gevolg dat de indeling van het middelste gedeelte van het huis aangepast moet worden. Toen we eruit waren zijn de piketpaaltjes in de grond geslagen en keurig wit geschilderd. Inmiddels zijn de bouwtekening aangepast, en begin volgende week gaan we met een paar aannemers praten.
De bouwvergunning zou een formaliteit moeten zijn. De bestemming (ook in Zuid Afrika hebben ze bestemmingsplannen) van ons land is agrarisch, en we vragen vergunning aan voor een boerderij (plaashuis) en een aantal onderkomens voor personeel (plaaswerkershuisjes). Een truc om snel de bouwvergunning te krijgen, want op het moment dat de bouwvergunning verleend is gaan we een aanvraag indienen om de bestemming van ons land te veranderen van agrarisch naar recreatief. Dat werkt altijd omdat recreatie hier enorm gesteund wordt. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met de overheid om subsidie te krijgen, en met een beetje geluk krijgen we 30% van onze investering terug!
Electriciteit: Er is geen elektriciteit, maar die is aangevraagd en komt er. De vraag is alleen wanneer. Voor de bouw is dat geen probleem, betonmolens etc. werken hier op benzine/diesel motoren, alleen voor een boormachine of cirkelzaag is electriciteit nodig. Dit lossen we op door een aggregaat te kopen, wat in eerste instante gebruikt wordt tijdens de bouw, en straks als noodstroomvoorziening gaat werken voor met name diepvriezers en wat noodverlichting. We mikken op 1 december aanstaande om een aansluiting op het elektriciteitsnet te hebben.
Telefoon: Een vaste telefoonaansluiting is aangevraagd, en ook die komt er, maar ook hier is het weer de vraag wanneer. Op zich ook geen probleem, de mobiele telefoon doet het redelijk goed daar in de rimboe, maar uiteraard hebben we straks ook fax en internet nodig.
Water: we hebben een boorput, maar weten niet precies wat de capaciteit (de hoeveelheid water die we er b.v. dagelijks uit kunnen pompen) van die put is, en we weten ook niet precies wat de kwaliteit van het water is. De komende week ga ik op zoek naar een bedrijf wat de put op deze punten kan testen (toetsen).Omheining: Het grootste deel van het land is ongeveer anderhalve meter hoog afgemaakt met palen en draad, maar we missen nog een paar kilometer omheining. De komende week ga ik inventariseren in wat voor staat de aanwezige omheining is, dus dat wordt veel wandelen/klimmen/klauteren! En vervolgens een plan trekken om de zaak compleet en goed te krijgen, en dat wordt dan een keuze tussen 1) zelf doen; 2) laten doen; of 3) een combinatie. Ik zou dit het liefste zelf doen, maar dan heb ik zeker hulp nodig. Dus als er nog vrijwilligers zijn….

1 opmerking:

Anoniem zei

Natuurlijk ben ik geinteresseerd in jullie wel en wee...maar als dit zo door gaat heb ik i.p.v. een 8 urige werkdag en 6 uur urige werkdag. Kei leuk om jullie zo te volgens

Liefs
Henny