zondag, september 19, 2004

Het Huurhuis

We wonen voorlopig in Albert Street, een laan in het oude centrum van Robertson, op loopafstand van de grote winkels. De grondkavels zij hier aan de ruime kant, ik schat dat ons huis op een stuk grond staat van 30 meter breed bij 50 meter diep. Het huis zelf is ook aan de grote kant, zo hebben we beneden een grote hal, een woon/eetkamer van 10 x 6 meter, in het midden afgescheiden door grote schuifdeuren, een keuken van 7 x 5 meter, nog een extra kamer van 6 x 4,5 meter, en een logeerkamer met complete badkamer. Dan een brede trap naar boven, een ruime overloop, 3 ruime slaapkamers (de grootste is 7 x 5 meter), een badkamer, een inloop-kleedkamer en nog een extra kamer van 5,5 x 2,5 meter. Dan is er beneden nog een garage, een washok, een kamer voor een bediende, en een tuinhuisje. Oftewel plaats zat.
De vloeren van de woonkamer, hal, en bovenverdieping zijn van heel mooi hardhout alleen de logeerkamer en de badkamer boven(!) hebben vaste vloerbedekking.
De keuken is een verhaal apart. Op de grond ligt een soort novilon, helemaal versleten en absoluut niet meer zuiver te krijgen. De keukenkastje en aanrechtblad zijn van hout en zo gammel als de pest. Als je aan een kant van de keuken een kastdeur dichtgooit (dat is de enige manier om zo’n kastje dicht te krijgen) dan springen er minimaal drie andere deurtjes open. De kastjes stammen overigens uit het “kastpapier-tijdperk”, wat ook geldt voor alle ingebouwde kasten, ook boven. Alleen ontbreekt op veel plaatsen het papier, en waar het nog wel aanwezig is kun je er maar beter afblijven.
Het komt er eigenlijk op neer dat het een groot, sfeervol huis is, met verschrikkelijk veel achterstallig onderhoud. Maar wij zijn er happy mee, alleen kijken we uit naar het moment dat onze inboedel arriveert.
Momenteel bestaat ons meubilair op de benedenverdieping uit:
- een eetkamer-set bestaande uit 2 wit plastic tuinstoelen en een wit plastic tuintafeltje;
- een tv-meubel model verhuisdoos
- een computer-meubel model verhuisdoos-groot
Verder heeft onze eerste visite, die we dus moesten vragen om zelf stoelen mee te brengen, (waarschijnlijk uit medelijden) 2 houten klapstoeltjes te leen gegeven, waarvan er één als bureaustoel fungeert, en de tweede als plantenstandaard.
De eetkamer-set is multi-functioneel: ’s morgens verhuist die zo snel mogelijk naar buiten, de zon in, ’s middags naar de schaduw, en ’s avonds wordt het onze zithoek.
Boven hebben we gelukkig een zeer comfortabel bed, en op de overloop een brede leuning waar veel kleren op kunnen.Het mag duidelijk zijn dat we inmiddels de verhuizer al een e-mailtje gestuurd hebben met de vraag waar onze container momenteel ergens ronddobbert. We wachten geduldig op antwoord…

Geen opmerkingen: