zondag, januari 15, 2006

Vakanties voorbij, we gaan weer door!

Langzaam maar zeker begint hier alles weer een beetje normaal te worden. De scholen beginnen volgende week weer, en dat is ook hier toch wel het teken dat men weer aan de gang moet.

De aannemer kwam vast wat bouwmaterialen brengen zodat hij dinsdag een vliegende start kon maken. Dat viel een beetje tegen, want we confronteerden hem gelijk maar even met de gevonden lekkages. Dinsdag en woensdag hebben ze voornamelijk op het dak gezeten, en pas daarna is het nieuwbouwproject hervat. Deze week zijn de binnenmuren en de schoorstenen gebouwd, en is er een betonnen balk gestort over de voorgevel van één van de gastenverblijven.


De nieuwbouw

Volgende week worden de houten balken geplaatst op die betonnen balk, en dan gaan de dakdekkers beginnen.

Ondertussen begint de tuin ook meer en meer vorm aan te nemen. Afgelopen donderdag zijn we begonnen met één van de tuinmannen te leren hoe ze gras moeten maaien.


Zo ligt de achtertuin er nu bij

We hebben hier nog al wat gras ingezaaid, en we zijn over het resultaat heel tevreden. Er zijn nog wel een paar kale plekken, maar door de besproeiing aan te passen denken we die ook wel groen te krijgen.

Vrijdagmorgen moest ik voor dag en dauw (05:00 uur) naar Kaapstad om Tonny en Huib op te halen. Die zijn inmiddels al weer helemaal gesetteld hier!


Tonny en Huib

Het was weer compleet Sinterklaas met alle geschenken die meegebracht waren!

Vandaag een wandeling met ze gemaakt hier in de buurt, door de wijngaarden en boomgaarden, en dan kom je best leuke plekjes tegen.


Meertje

Dit is een meertje bijna op de achterstoep van een leegstaande boerderij, zo’n 1,5 km van ons vandaan. De foto is overigens door Huib genomen.

Ik moet het hier even bij laten, want we gaan braaien. En dat betekent dat ik vanavond kook.

Overigens krijgen we onverwachts (we werden gisteravond gebeld) bezoek de komende week. Aangezien we geen vrije slaapplaatsen hebben moeten we nog iets verzinnen qua huisvesting. Wordt vervolgd,

Geen opmerkingen: