zondag, januari 22, 2006

Werk in uitvoering

Er is de afgelopen week weer hard gewerkt en behoorlijke vooruitgang geboekt, zowel in de tuin als op de bouw. En dat ondanks het feit dat ik de tweede helft van de week volledig uitgeschakeld was door een flinke verkoudheid. Niemand is onmisbaar, het blijkt wel weer.

Allereerst over de tuin. We zijn de laatste tijd druk doende geweest om zo’n 1200 m2 grond vóór ons huis zodanig te bewerken dat er een tuin gemaakt kan worden. De afgelopen week was het dan zo ver: er kon geplant worden. Dus zijn Rita en Tonny, met de hulp van de tuinmannen, druk in de weer geweest met het uitzetten van planten, en vervolgens uiteraard het planten zelf.


Planten uitzetten

Ondertussen waren Huib en ik druk doende om de grond te prepareren voor het aanleggen van een grasveld. Ik had nog ergens een oude verroeste eg liggen die op drie plaatsen gebroken was (toen wij het pand aanvaardden, lag die ergens op het dak om te voorkomen dat de golfplaten wegwaaiden…), maar we hebben hem achter de tractor gehangen en zo de toplaag losgetrokken.


De oude eg

Huib is driftig aan het harken gegaan, heeft onze tuinmannen tussen de bedrijven door nog even een spoedcursus harken gegeven, en inmiddels is 2/3 deel wel klaar. De border is inmiddels bijna klaar, gedeeltelijk gevuld met planten die Rita gekocht heeft, gedeeltelijk met planten afkomstig uit reeds bestaande borders, en gedeeltelijk met zaailingen uit de kweektunnel


De nieuwe border

Overigens, dit alles speelde zich af bij temperaturen van soms boven de 35 graden, dus moest er regelmatig de schaduw opgezocht worden.


Tonny en Rita onder de peperboom

Dan over de bouw: afgelopen maandag kwamen de rietdekkers opdagen. Een moment waar we lang naar uitgekeken hadden, want wij waren ontzettend benieuwd hoe de vakantiehuisjes er uit zouden gaan zien met wat ze hier noemen een ‘grasdakkie’. Ze zijn nog niet halverwege, maar we krijgen al wel een goed idee hoe het gaat worden, en het lijkt ons wel wat!


Vakantiehuisje


Vakantiehuisjes (achteraanzicht)

Ook van binnen beginnen we nu meer een idee te krijgen hoe het er allemaal uit gaat zien:


Interieur (1)

Dit wordt de badkamer (bad/douche/toilet/wastafel). Rechts komt een kleerkast en de keuken met aanrecht, koelkast, oventje, kookplaten, etc.


Interieur (2)

Gezien vanuit de keuken: het bed komt rechts, links een zitje bij de ‘kaggel’.

Mijn verkoudheid is inmiddels ook weer achter de rug, dus zijn Tonny, Huib en ondergetekende vanmorgen maar weer eens gaan wandelen. Ditmaal zijn we bij ons achter de bergen van Klaas Voogds ingetrokken. We hebben geweldig genoten van de ongerepte natuur en de oorverdovende stilte. Hier zijn een paar indrukken:


Bergwandeling (1)


Bergwandeling (2)


Bergwandeling (3)


Bergwandeling (4)

Vorige week meldde ik nog dat we onverwachte bezoek zouden krijgen. Dat is niet doorgegaan, ze komen nu morgen. Ze gaan slapen in het ‘waenhuis’. Alleen diegenen die hier geweest zijn, weten wat hun (letterlijk en figuurlijk) boven het hoofd hangt!

Tenslotte nog een mededeling van onze rietdekkers:

1 opmerking:

Anouk, Indy en Maya zei

ziet er prachtig uit zeg! Complimenten vanuit Australie!!!
en de mededeling van de rietdekkers doet het ook erg goed hier, xx Anouk en Ben