zondag, februari 05, 2006

Gasten gaan, gasten komen

Dinsdagmorgen zij Tonny en Huib vertrokken met bestemming St Lucia, helemaal aan de Oostkust, bijna bij Mozambique. Ze hebben er ruim de tijd voor uitgetrokken, minimaal zo’n twee weken, en maken onderweg de nodige stops om e.e.a. te bekijken. Zo zaten ze donderdag in het Addo Elephant Park, en gisteren waren ze al een heel op weg eind richting Durban. We hopen maar dat Tonny een rolletje in haar fototoestel gedaan heeft: de afgelopen weken heeft ze driftig geknipt, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er geen rolletje in zat…
Hun slaapplaatsen bij ons zijn inmiddels al weer ingenomen door de volgende gasten: Tineke en Dick Kammer, vriendjes nog uit onze gezamenlijke Zimbabwe-periode. Zij blijven bij ons tot 12 februari, gaan vervolgens één week doorbrengen aan de Westkust, en van daar uit gaat de reis naar de Garden Route (zuid-kust) met ook weer Addo Elephant Park. Bij hun aankomst hebben ze ons weer verschrikkelijk verwend met allerei meegebrachte lekkernijen en bijzonderheden als zaden en zelfs levende planten!


En die moesten dus gelijk in een pot gezet worden

Tineke en Dick arriveerden precies de op heetste dag tot nu toe (ruim 41 graden). Dat was wel een beetje veel van het goede, gelukkig hebben we normaal gesproken maar een paar van zulke dagen per jaar. Wel hebben we nog steeds veel bosbranden, en afgelopen donderdag ontstonden er ook een paar redelijk dicht in de buurt.


Zó dicht dat hier alles behoorlijk onder de rook stond

Het komt er op de bovenstaande foto niet helemaal uit, maar de rook verduisterde de zon zódanig, dat de lamp in de keuken aan moest


Tineke en Rita in de keuken

Ondertussen kon Dick er nog juist getuige van zijn hoe een dakspant op het derde huisje (de ‘braaikamer’) gehesen werd.


Dakspant

Verder zijn we druk geweest met het planten van rozen (dat kan hier allemaal midden in de zomer), en Rita is twee keer, samen met de tuinmannen, op strooptocht geweest: planten uitdoen en opladen bij vrienden waar ze in de weg stonden. De buit bestond uit canna’s, gazania’s en spaans riet. Ook hebben we als proef een 70-tal maïs zaadjes geplant, en 150 honingmeloen zaadjes. We zijn zeer benieuwd wat hiervan terecht komt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Rita en Wim,
Ik zie alles verloopt naar wens en die zaadjes komen heus wel uit, bij zo n verzorging.
Heel veel liefs en een dikke knuffel gerry willy en de kids

Anoniem zei

Hallo Rita, Wim, Tineke en Dick,

Ik dacht, kijk even hoe het gaat daar in Zuid Afrika. Nou heel goed dus. Fam Kammers gearriveerd, gezellig.De BB vordert nu gestaag. Leuk om dat zo te zien. De foto van de Kaap in brand was geweldig.
Ik hoop dat het niet teveel zal branden.

Veel groeten,

Saskia en Camille van der Harten