zondag, april 30, 2006

We hangen de vlag uit!



De voornaamste reden voor dit vlagvertoon was natuurlijk Rita’s verjaardag, afgelopen vrijdag. Het is voor Rita een heel bijzondere dag geworden, voornamelijk door de vele telefoontjes (al dan niet via Skype), kaarten, en e-mails. Ik moet van Rita dan ook iedereen hartelijk bedanken voor de ontvangen felicitaties. Voeg daarbij nog het nodige bezoek van vrienden en buren, en de dag was om voor we er erg in hadden.


Rita in gesprek met haar moeder (zo te zien gaat dat nog wel effe duren...)

Er was overigens nog een reden om de vlag uit te hangen. Vorige week zijn we een aantal keer benaderd met de vraag of wij al accommodatie beschikbaar hebben. Dit weekend was weer bijzonder lang (donderdag was hier een feestdag, maandag is men weer vrij) en dat betekend dat mensen eropuit trekken. Alle lokale accommodatie was volgeboekt en collega’s belden ons of wij mensen onder konden brengen. Dat hebben we gedaan, we hebben tenslotte één compleet ingericht appartement beschikbaar. Het toeristenbureau hadden we uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen, en ook van die kant werd er op aangedrongen om maar vast te beginnen, al is het nog maar met één kamer. En vrijdag was het zover: de eerste Zuid Afrikaanse gasten verschenen, een echtpaar uit Kaapstad. Twee nachten zijn ze hier gebleven, en zijn vanmorgen weer vertrokken. Ze waren erg tevreden en dat streelde ons natuurlijk.
Dit alles heeft wel het een en ander in beweging gezet:

  • We zijn naamborden aan het ontwerpen die op de muur langs de weg moeten komen. Mensen moeten ons natuurlijk wel kunnen vinden. Dinsdag willen we iets gaan bestellen.
  • Gauw moesten er visitekaartjes gemaakt worden op de computer, uitgeprint en ambachtelijk met de schaar op maat (min of meer) geknipt
  • De website http://www.mallowdeen.com/ moet nu snel op poten komen. Ben ik al aan begonnen, maar de komende weken gaat daar nog veel veranderen
  • Dinsdag laten we ons officieel registreren als accommodatieaanbieder bij het toeristenbureau in Robertson


    Visitekaartje

En verder houden de olijvenboompjes ons nogal bezig, met name het afkoelen van de stektunnel was redelijk problematisch. We hebben de hele week temperaturen gehad van rond de 30 graden en geen zuchtje wind, en dan moeten we er flink wat water tegenaan gooien om de hele zaak af te koelen. Ééns per week gooien we het stektunneltje even open om te kijken of alles goed gaat. Dat doen we op zaterdagmorgen en dat is natuurlijk een spannend moment. Maar alles ziet er, voor zover wij dit kunnen beoordelen, normaal uit. Wel hebben we (preventief) gespoten tegen luis en schimmel.


Olijfbomen in wording (hopen we)

Gisteren is het weer helemaal omgeslagen, het heeft vannacht de hele nacht geregend, en vandaag is de temperatuur niet boven de 15 graden gekomen. Dat vonden wij een goede reden om de kachel maar weer eens te testen. Gelukkig blijkt hij goed te werken, beter als vorig jaar. Maar dat komt omdat het brandhout nu kurkdroog is ( we stoken nog steeds de afgezaagde takken van de olijvenbomen).

Geen opmerkingen: