zondag, augustus 20, 2006

Goede Tijden, Slechte Tijden....

Iedereen weer reuze bedankt voor alle verjaardagskaarten en gelukwensen, die per post en per e-mail binnen zijn gekomen. En niet te vergeten de telefoontjes! Die dinsdag was voor mij een uitrustdag, de hele dag niks doen behalve in het voorjaarszonnetje buiten jarig zitten zijn. En ‘s avonds gezellig uit wezen eten met Yvonne en Herman bij “De Kaapse Jongens” in Robertson.

Die rust kwam goed uit, want de volgende dagen zouden hectisch gaan worden. Vanwege het aanstaande bezoek van de Tourism Grading Council moesten er nog een paar klusjes geklaard worden. Zoals bordjes naast de paden plaatsen die de gasten wijzen waar ze wat kunnen vinden. En ook nog wat buitenverlichting bij de gastenverblijven gemaakt. Rita was druk met bedden opmaken, handdoeken ophangen, links en rechts wat bloemetjes op de tafel plaatsen, enz. Maar donderdagmiddag waren we helemaal klaar voor de inspectie. Tussendoor kreeg Rita ook nog een telefoontje van het Toeristenbureau of we nog plaats hadden voor een Nederlands stel, wat op zoek was naar accommodatie. Het woonstel was nog vrij, dus we lieten ze maar komen. Het waren 2 KLM-ers, die een paar dagen vrijaf hadden in Kaapstad. Ze hadden een auto gehuurd en toerden wat rond. Hun komst betekende overigens gelijk dat we voor de eerste keer helemaal vol zaten, van donderdag op vrijdag.

Want zoals afgesproken kwamen donderdagmiddag ook de twee dames van de Tourism Grading Council.We hebben ze doorverwezen naar een restaurant om wat te eten en hebben na hun terugkomst nog gezellig samen koffie gedronken. Vrijdag zouden de dames eerst ontbijten, en dan ging de eigenlijke inspectie beginnen.

Dat betekende voor ons dat we vrijdag wat eerder op moesten staan om ontbijt voor de gasten te maken. Toen we uit de slaapkamer kwamen zagen we dat Boots, onze kater, heel versufd en onstabiel bij de deur zat. Rita maakte de deur open en wankelend strompelde hij naar buiten. Het leek wel of hij zijn hele coördinatie kwijt was. Wat nu, het was te vroeg om ermee naar de dierenarts te gaan, en daar hadden we ook de tijd niet voor, vanwege het ontbijt voor de gasten. We besloten om Boots maar even zijn gang te laten gaan. Eerst naar de gasten en dan zou Rita om 8 uur met hem naar de dierenarts gaan. Tegen achten ging ik Boots zoeken en al gauw trof ik hem aan naast de tunnel. Dood. Rita het slechte nieuws gebracht en de honneurs in de ontbijtkamer overgenomen, zodat zij ook nog even naar hem kon kijken. Een half uur later was hij begraven. Er zijn zo links en rechts wel wat tranen gelaten, want onze Boots was een schat van een kat. We denken dat hij een herseninfarct of zoiets heeft gehad, maar zeker weten we het niet. Hij ruste in vrede.

Maar het leven gaat gewoon door. Om een uur of elf waren de dames klaar met de inspectie en werden de bevindingen met ons doorgesproken. Daar wachtte ons een aangename verrassing: we worden voorgedragen voor 4 sterren. We hadden zelf een verzoek ingediend om te qualificeren voor 3 sterren, want een stapje hoger bracht nogal wat problemen met zich mee. Volgens publicaties van de Tourism Grading Council moet je minimaal , om je te kwalificeren voor méér als 3 sterren, tv hebben voor de gasten, airconditioning (met afstandsbediening) en verwarming. Wijzelf vonden eigenlijk dat tv helemaal niet nodig is, en eigenlijk zelfs afbreuk doet aan het product wat wij bieden: rust, natuur, stilte. Gelukkig waren de dames het helemaal met ons eens: die tv hoort hier niet thuis, zeker omdat we geen kinderen te gast willen. En de constructie van de gastenverblijven (rieten dak, kleine ramen) zou airconditioning overbodig maken. Er waren wel een aantal punten waar we wat aan moeten doen ,variërend van de plastic kleerhangers vervangen door houten hangers, tot overdekte carports maken bij de gastenverblijven, zwaardere kwaliteit badhanddoeken, en nog wat kleine puntjes. Maar bij de volgende commissievergadering van de Tourism Grading Council ligt er een voorstel op tafel om de status van Mallowdeen Gardens op 4 sterren te brengen. Een paar dagen later weten we het dan zeker, maar normaal gesproken is dat een hamerstuk. Eigenlijk zijn we verschrikkelijk trots, we worden het derde 4-sterren etablissement in onze omgeving. Onze voorgangers in Klaasvoogds zijn Fraai Uitzicht en Rosendal, en wat ons betreft bevinden we ons in uitstekend gezelschap. Wat met name uit de inspectie naar voren kwam was: de sfeer van het geheel en aandacht voor details. Wij denken dat het allemaal te maken heeft met persoonlijke aandacht en we hebben allebei nogal wat gereisd, dus we weten echt wel zo’n beetje wat onderweg prettig is om te hebben en wat lastig is als het ontbreekt.
Maar het goede nieuws van deze week is nog niet op: de foto’s die Astrid gemaakt heeft zijn inmiddels binnen, en wij zijn heel blij met het resultaat. Vast een paar voorbeelden:


Woonstel


Terras


Ontbijtkamer


Cottage


Slaapkamer


Sfeerplaatje


Sfeerplaatje (2)


Dam


Zwembad


Trotse eigenaars

En nog meer goed nieuws: we hebben inmiddels een Spaanse vertaling voor onze website gekregen via Astrid, waarvoor uiteraard dank. De komende weken gaat de Mallowdeen Gardens website helemaal op de schop, nieuwe foto’s, nieuwe vertaling, nieuwe sterren!

Geen opmerkingen: