zondag, september 17, 2006

Waar blijft de zomer?

Weer een week die min of meer rustig is voorbijgekabbeld. Met die lente wil het nog niet echt vlotten, de korte broeken liggen weer in de kast. Gisteren weer behoorlijk wat regen gehad, maar gelukkig hebben de genomen maatregelen gewerkt en hebben we het binnen overal droog gehouden. We kijken verschrikkelijk uit naar de zomer, die regen zijn we spuugzat!

Afgelopen maandag kregen we een telefoontje van de Tourism Grading Council. Die hadden de week tevoren vergaderd, onder meer over de aanbeveling om Mallowdeen Gardens vier sterren te geven. Er is toen besloten dat er een tweede inspectie moest komen, door een andere afgevaardigde. Die is afgelopen donderdag komen kijken en kwam tot dezelfde conclusie als de vorige: vier sterren moeten het worden. Eind deze maand wordt er weer vergaderd en dan zou de zaak helemaal rond moeten zijn.

De tractor is inmiddels weer gerepareerd, afgelopen maandag werd een nieuwe vooras afgeleverd. Dinsdag hem er gelijk maar onder geschroefd, en hij werkt weer als vanouds. Maar op de meeste plaatsen is het land nog zó nat dat ik er met de trekker nog niet op kan. En na die regen van gisteren kunnen we het helemaal vergeten, de komende dagen. Dit betekent dat op het braak liggende land het onkruid al maanden lang vrij spel heeft gehad. Met als gevolg dat de hele plak er momenteel prachtig bijligt:


Mosterd

Alles is overwoekerd door een manshoog, geel bloeiend onkruid, wat ze hier mosterd noemen. Levert wel een mooi plaatje op!

Geen opmerkingen: