zondag, oktober 01, 2006

De sterren zijn binnen!


Gisteren hebben we de officiƫle bevestiging gekregen van de Tourism Grading Council of South Africa, dat Mallowdeen Gardens is gekwalificeerd als een 4-sterren accommodatie. Waarmee we uiteraard heel blij zijn, maar we hebben nog geen tijd gehad om het te vieren. Het hele weekend hebben we weer gasten gehad, allebei de huisjes waren bezet. Sinds hun vertrek, vanmorgen om een uur of elf, is met name Rita doende geweest met bergen wasgoed. Want uiteraard moeten de huisjes weer zo snel mogelijk verhuurbaar zijn.

We hebben inmiddels ook kennis gemaakt met een minder leuke kant van het accommodatie-gebeuren: mensen die niet op komen dagen. Woensdagmiddag kregen we een telefoontje van iemand die dezelfde nacht bij ons wilde blijven slapen. Wij wachten, maar er kwam niemand. Ook waren we vergeten zijn telefoonnummer te vragen (stom natuurlijk, maar wij zijn nieuwelingen en leren iedere dag bij), dus konden hem niet bellen. En diezelfde avond waren we uitgenodigd voor een groot feest hier op Klaasvoogds (Axel en Mario van Fraai Uitzicht vertrekken naar Franschhoek). Maar iemand moest er thuis blijven, dus ik eerst een uur naar het feest en Rita thuis, toen Rita alleen naar het feest en ik thuis. Om tien uur was er nog niemand op komen dagen, en toen gaf ik het wachten op. De tent op slot en nog even (nou, even...) meefeesten. En gisteren ging het weer mis. We hadden afgesproken dat we tussen 5 en 6 even buurvrouw Yvonne zouden gaan feliciteren, die was jarig. We zijn amper binnen of een echtpaar belde vanuit de auto, waren vlak bij Robertson, en zochten een slaapplaats. Ik hen uitgelegd waar zij moesten zijn en maar weer gelijk terug naar huis. Weer kwam er niemand opdagen. Rare jongens, die touristen!

Verder zijn we erg druk met het aanpassen van de Mallowdeen website. Er komt compleet nieuw fotomateriaal op, uiteraard de 4 sterren, een Spaanse versie, en we scheppen de mogelijkheid om een complete brochure te downloaden. Met een beetje geluk is de vernieuwde site volgend weekend in de lucht.

Met het tuinieren zitten we een beetje in de problemen. Door een combinatie van een aantal factoren is onze planning helemaal uit de hand gelopen. Die factoren zijn:

  • De wateroverlast en het werk wat daar (nog steeds) uit voortvloeit;
  • De tractor is 2 maanden ‘stukkend’ geweest;
  • De olijven-stekken nemen veel meer tijd als we gedacht hadden (we hebben nog steeds goede hoop om genoeg boompjes voor 1 1/5 hectare over te houden!);
  • Het onderhoud van de tuinen die aangelegd zijn vergt veel tijd en we zijn nog steeds niet helemaal bij;
  • We hebben de 4 sterren gekregen onder de voorwaarde dat we een aantal verbeteringen aanbrengen, zoals verlichting, bewegwijzering, carports, en nog een aantal zaken.
  • Bij het in gebruik nemen van de nieuwe gastenverblijven lopen we tegen een aantal problemen op zoals een douche-vloer die niet goed afloopt naar het putje. Tot onze grote teleurstelling is onze aannemer niet meer thuis voor onze problemen. Dus moeten we zelf aan de gang;
  • We hebben te strak gepland.

En zo zitten we nu met een tunnel vol met zaai/stek goed wat uitgeplant zou moeten worden, maar we hebben nog geen schoongemaakte ruimte waar we kunnen planten.

Al met al zitten we redelijk onder de stress, maar beginnen ook in te zien dat we die ons zelf opleggen. Want we zijn eigenlijk waar we wilden komen: we hebben ons eigen vakantie-oord(je), het is gekeurd en goed bevonden, en we krijgen gasten. De rest zal stukje bij beetje moeten goeien.

En dan krijgen we komende weken weer familiebezoek. Mijn psychisch/medisch bijstandsteam heeft me afgeraden om hier verder op in te gaan. Wel staat vanaf woensdagavond de traumahelicopter achter de tunnel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tips van een hotelbediende: altijd een credit card nummer met vervaldatum vragen (en uiteraard zorgen dat je een betaalterminal hebt voor deze kaarten) zodat je zeker garantie hebt dat de mensen ook op komen dagen (bij no show kun je dan bijv. de eerste nacht afhouden) Zet dit wel in de boekingsvoorwaarden op jullie site zodat mensen geen smoesjes kunnen verzinnen dat ze 'het niet wisten'
In ons hotel hebben we door dezelfde 'fout' ook al veel geld verloren
Groetjes, Annemarie en ken

Anouk, Indy en Maya zei

Proficiat met de sterren luitjes!! Kei goed voor elkaar,
Wat betreft de creditcard gegevens vragen en de 1e nacht inhouden..... no go zou ik zeggen, zeker niet als nieuwe ondernemer. Heb zelf ervaring met reizen, er kan altijd iets mis gaan onderweg en dan is het natuurlijk geen reclame voor je bedrijf als er geld wordt ingehouden en het is niet bewust. (en daar moet je toch vanuit gaan) liefs van ons xx