zondag, oktober 08, 2006

De Verschijning van Moeder Maria

De status van Klaasvoogds als bedevaartplaats is afgelopen week bevestigd met de alweer tweede verschijning van Moeder Maria. De oktobermaand is hier al omgedoopt tot Maria-maand, want de verschijning van vorig jaar speelde zich in diezelfde maand af. Ze arriveerde woensdagavond en vroeg of er bij ons nog plaats was in de herberg (Bethlehem was volgeboekt).


Moeder en dochter herenigd.

Haar bagage bleek voornamelijk uit kadootjes te bestaan. Een aantal van haarzelf (en Wim natuurlijk), maar ook veel die deze en gene meegestuurd hadden. Uiteraard willen wij iedereen hiervoor heel hartelijk bedanken. Het leek wel Sinterklaas, de keuken lag vol met: stukken oude kaas, pakken Venz hagelslag, een pijp, brieven, CD’s, 2 mattenkloppers, ondergoed, beeldjes, foto’s, nassi-ballen en bami-schijven, een Duitse vertaling van de Mallowdeen-website, en waarschijnlijk vergeet ik nog een aantal zaken. ‘s Avonds aten we voor het éérst na ruim twee jaar weer eens een nassi-bal en bami-schijf.


En daar hoort natuurlijk een frietje bij.

De eerste dagen hebben we het kalm aan gedaan, wat boodschapjes gedaan en hier wat rondgewandeld.


Het inspecteren van de landerijen

Gisteravond heeft ze ons getrakteerd op een etentje bij ons favoriete restaurant hier op Klaasvoogds, en vanmorgen hebben bezoek gehad van onze buren (Franci en Anton) en Nella.


Moeder Maria in Afrika

Morgen gaan Rita en haar moeder beginnen aan een uitstapje richting Westkust (Atlantische Oceaan). Ze gaan eerst een paar dagen naar Laaiplek, waar ze in het vakantiehuis van Elize en Arno mogen verblijven. Daarna een paar dagen Kaapstad, en op de terugweg nog even langs (aan) bij Astrid en Jan in Somerset West.

Ondertussen gaan er een aantal zaken gewoon door. Zo zijn we inmiddels zo ver met de vernieuwde website dat we hem in de lucht hebben gebracht: dus gauw even kijken op www.mallowdeen.com! Grootste veranderingen zijn:
  • Nieuw fotomateriaal (voor het overgrote deel uit de hand (en camera) van Astrid;
  • Door op de foto’s te klikken kan men ze vergroten;
  • De Spaanse versie is klaar;
  • In de’Links’-sectie is er de mogelijkheid om een brochure te downloaden;
  • Voor diegenen die GoogleEarth gebruiken hebben we een link gemaakt om naar Mallowdeen Gardens te reizen.

Aan de Duitse versie wordt nog gewerkt, maar die is bijna klaar.

Verder zijn we ongeveer bij met het onderhoud aan de tuin en dat betekent dat we een nieuw stuk land gaan ontginnen en aanplanten. Het hele stuk op de volgende foto gaan we aanpakken, en een strook rond de vakantiehuisjes.


Ploegen

De buurman (in dit geval Stefan) heeft aangeboden om te ploegen met een zware tractor. Dat is inmiddels gebeurd, en morgen gaat hij de zaak een beetje egaliseren met een cultivator. Dan nog een keer met de eg erover, en we kunnen aan de gang!

1 opmerking:

Wim en Rita van de Sande zei

Nol, bedankt voor het aangeven, dit was een intikkertje!