zondag, november 05, 2006

Heel leuke verassingen

De afgelopen week was vol verassingen. Niet allemaal even aangenaam, maar per saldo sluiten we de week positief af. Om met het slechte nieuws te beginnen:

  • Ruim anderhalf jaar geleden hebben we een aanvraag ingediend om de bestemming van onze grond te veranderen van agrarisch naar recreatief. Vorige week kregen we van het ministerie van Milieu en Ruimtelijke ordening een brief met de mededeling dat deze kwestie door de gemeente Robertson moet worden afgehandeld. Er is een wetswijziging geweest waardoor dit soort aanvragen door de gemeente zelf afgehandeld kan worden. Het komt er op neer dat we anderhalf jaar voor niks hebben zitten wachten. Inmiddels ligt de aanvraag bij de gemeente Robertson. En we wachten weer af.

Maar voor de rest was het eigenlijk allemaal wel goed nieuws.

  • Afgelopen dinsdag sloten we de eerste maand van het vakantieseizoen af. We hebben in oktober 18 betaalde overnachtingen gehad, wat resulteert in een bezettingsgraad van bijna 10%. Nog geen indrukwekkende cijfers, maar het begin is gemaakt. Alle 18 overnachtingen waren tijdens weekends, maar dat daat veranderen in november: van dinsdag op woensdag hebben we twee gasten uit Zwitserland gehad.
  • Donderdagmorgen was ik op het dak bezig om bladeren en takken weg te halen, toen komt er een vreemde auto aangereden. Het bleek een nederlands echtpaar (uit Groningen) te zijn wat een hele tijd geleden bij toeval op internet deze weblog vond en hem zijn blijven volgen. Zij zijn nu in Zuid Afrika en kwamen (met een stuk oude kaas als zeer gewaardeerd cadeau) eens een kijkje nemen wat wij allemaal aan het doen zijn.
  • Rita heeft een tweedaagse EHBO-kursus gevolgd en is met vlag en wimpel geslaagd.
  • Vrijdag belde ene Toon van de Ven. Of wij nog accommodatie hadden voor de nacht van zaterdag op zondag, voor 4 personen. Hij bleek een collega te zijn van Ine, een ex-collega van Rita waarmee ze nog heel regelmatig contact heeft. Zaterdagmiddag arriveerde Toon met zijn vrouw Ans, en erbij waren Jan en Bertie, vrienden van Toon en Ans. Jan vroeg of ik soms een broer had die Leo heette. Hij bleek vanuit het onderwijs onze Leo te kennen. Zelf komen Gertie en Jan uit Gerwen. Jan is directeur van de basisschool, en Bertie heeft daar ook voor de klas gestaan. Of ik misschien toevallig ook familie had in Gerwen, want daar woonden ook van de Sande’s. Bleken ze daar al mijn ooms en tantes (er zijn/waren er nogal wat in Gerwen) heel goed te kennen, en al die neven en nichten die allemaal bij hun op school hebben gezeten.


    Onze huidige gasten

    Kortom, genoeg gespreksstof dit weekend. Ze hebben besloten om nog een nacht te blijven. Morgen gaan ze naar Oudshoorn, dan naar Addo (olifantenpark), en vervolgens via de Tuinroute terug naar Kaapstad.

Geen opmerkingen: