zondag, november 12, 2006

Het loopt uit de hand, we krijgen het druk!

Geen schokkende gebeurtenissen deze week. Van maandag t/m vrijdag zijn we druk met tuinieren. Deze week weer zo’n 500 meter besproeingspijpen verwerkt, en dat is nodig. Het is hier nu echt zomer: warm, droog en vrij winderig. Dus op hetzelfde moment dat we iets planten, moet er water naartoe gebracht worden. Maar we lopen nu tegen een nieuwe uitdaging aan. Wat is namenlijk het geval: Mallowdeen Gardens begint te lopen, en met name in het weekend. Vrijdagavond om 17:00 uur kregen we een telefoontje van het touristenbureau, en 10 minuten later stonden er 2 engelse echtparen op de stoep. Die kwamen overnachten. Op zich absoluut geen probleem, want diezelfde dag werkt Elsie hier, en die had de hele zaak schoon en klaar voor gebruik.

Aan onze gasten vragen wij altijd of we een restaurant moeten boeken. Rita is met een echt brilliant idee op de proppen gekomen: als onze gasten hier in Klaasvoogds willen dineren, dan brengen wij ze naar het restaurant en halen hun weer op als ze klaar zijn. Onze gasten vinden dit een unieke service, en de restaurants hier vinden het alleen maar geweldig!

Fraai Uitzicht is en blijft een trekpleister hier in de vallei, en vrijdagvond hebben we de Engelsen daar voor hun diner braaf naartoe getransporteerd, en om een een uur of tien weer opgehaald. Zaterdagmorgen was het flink aanpakken: eerst het ontbijt verzorgen, en toen de gasten eenmaal verdwenen waren vlug aan de gang om ten minste één huisje weer bewoonbaar te maken, want om twee uur kwamen de volgende klanten. Ditmaal geen buitenlandse toeristen, maar de lokale opticien en zijn vrouw hier uit Robertson. Ze hadden iets te vieren (hun zesde huwelijksverjaardag) en hadden besloten om dat bij ons te doen. Ook die hebben we ‘s avonds keurig bij het restaurant afgezet en later opgehaald. Vanmorgen weer het ontbijt verzorgd, en toen de gasten waren vertrokken was het aan ons de beurt om alles op te ruimen. Ons weekend begon dus vanmiddag om twee uur. Helemaal niet om te klagen overigens, we vinden het geweldig dat de zaak goed begint te lopen. Maar het weekend als rustpunt: dat is voor ons verleden tijd. Daar verzinnen we ook wel weer iets op.

Geen opmerkingen: