zondag, januari 21, 2007

Wederom een druk weekend, we zitten helemaal vol, vanaf afgelopen vrijdag tot komende dinsdag. Één verschil met vorige week: ditmaal hoeven we geen ontbijt te maken. Oftewel uitslapen, zowel zaterdag als zondag! Onze gasten zijn overigens een Noors / Amerikaans echtpaar, die hier in december rond Kerst ook al een aantal dagen verbleven. Dat was kennelijk heel goed bevallen, want ze zijn nu teruggekomen, met twee dochters, waarvan er één met een Nicaraguaan getrouwd is. We hebben hier momentel dus een zeer internationaal gezelschap.
Vorige week meldden we al dat we aan het proberen waren om midden in de week minimaal één dag vrijaf te nemen. Afgelopen week is dat heel goed gelukt, met Victorine en John hebben we woensdagmiddag een “cruise” op de BreedeRivier gemaakt.











Heel gezellig bijpraten met wat kaas, crackers en (uiteraard) een glaasje wijn.

’s Avonds hadden we al lang geleden een reservering gemaakt bij Fraai Uitzicht, want die avond was er een uitvoering van een lokaal koor. Dat gebeurt zomaar eens in de zoveel tijd, en is zo intens dat ik me er niet aan waag om ook maar te proberen het te omschrijven. Dit moet je meemaken om te weten waar dit over gaat. En om de avond nog specialer te maken, werden we getracteerd op iets wat we nog nooit gezien hadden: een komeet.

Komeet McNaught

Op de foto ziet hij er niet zo spectaculair uit, maar al drie avonden lang zitten wij hier ’s avonds met z’n zevenen (onze vijf gasten + wijzelf) aan de rand van het zwembad naar de hemel te turen, waar de komeet een spectaculaire show opvoert.

Ondertussen is het hier hoog zomer. Voor diegenen die zich niet helemaal voor kunnen stellen wat dat inhoudt: even op http://dutch.wunderground.com/global/stations/68718.html?bannertypeclick=big2 klikken en dan zie je waar we over praten, momenteel zo midden 30, later deze week over de veertig. Pikant detail is dat we momenteel ook zonder water zitten. Op vrijdag barstte de hoofdleiding. Normaal gesproken zijn we zelf heel goed in staat om dit soort calamiteiten het hoofd te bieden, maar in dit geval betrof het een oud gedeelte, nog uitgevoerd in asbest.
De gebarsten waterleiding.

Daar moest hulp aan te pas komen, maar wij wonen al een poosje hier, en we weten inmiddels dat vrijdagmiddag niet een echt gunstige tijd voor hulp is. Eerst zou er iemand ’s middags komen, toen zou er iemand ’s avonds na zessen komen, ’s zaterdagmorgens maar weer eens gebeld, ‘ons gaan een plan maak’ was het antwoord, en tot op dit moment hebben we geen water. Geen nieuwe aanvoer van water, welteverstaan. Voor onszelf en onze gasten hebben we altijd een voorraad van 20.000 liter water, om dit soort situaties te ondervangen. Maar besproeiing van tuin/planten, daar is momenteel geen sparke van.





Geen opmerkingen: