zondag, februari 04, 2007

Weinig nieuws te melden

Alles gaat hier zo zijn gangetje, de hele week gasten gehad, vanaf donderdag t/m vandaag helemaal vol gezeten, en vanmiddag om een uur of twee was iedereen vertrokken. Rita heeft inmiddels al weer vier wasmachines gedraaid en gedroogd. Hier is Rita in gevecht met de was:

We mogen dus helemaal niet klagen over het aantal gasten wat we krijgen. Qua statistieken groeien we lekker. In oktober meldden we trots dat we 18 overnachingen hadden verkocht. In november waren het er 37, in december 42, en vorige maand maar liefst 68! Overigens nog steeds niet winstgevend, daarvoor zal het aantal overnachtingen richting 100 per maand moeten. We gaan daarom een paar nieuwe stappen zetten op het gebied van marketing. Eerst komt er een advertentie in een wijngids die hier specifiek over deze streek gaat. Vanmiddag een aantal fotos’s gemaakt, en deze komt in de advertentie:

We weten inmiddels ook dat we gast-lezers hebben die via onze blog de vakantie van Michel en Ineke volgen. We hebben ze zojuist nog gesproken, ze zitten momenteel in Morgan’s Bay, ergens in de buurt van East London. Ze lijken het uitstekend naar hun zin te hebben en we verwachten hen voorlopig nog even niet terug.

Dan nog even wat nieuws over het personeelsbestand:
In huis werkt uiteraard Poppie (3 dagen per week), en in de vakantiehuisjes werkt Elsie (ook 3 dagen per week). Elsie doet het ondanks dat ze nog erg jong is (18) heel goed en morgen gaan we we haar een vast contract aanbieden. En morgen begint op proef Molly, die Elsie gaat helpen.
In de tuin werken momenteel Karel (sinds half mei 2006) en Julian (sinds december 2006, hij is de zoon van Poppie). Dat gaat heel goed, ook samen. Karel heeft al een vast contract, en dat gaan we morgen Julian ook een aanbieden. Begin januarie is hier ook een zekere Kobus begonnen. Hij werkte heel behoorlijk en na twee weken hebben we hem nieuwe kleren en schoenen gegeven. Wij stellen het op prijs als ons personeel er een beetje netjes gekleed bijloopt, en veiligheidsschoenen is hier geen overbodige luxe. Helaas, sedertdien ontbreekt elk spoor van Kobus. We hebben hem nooit meer gezien. De kleren en schoenen ook niet...
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: