zondag, april 15, 2007

’t Is weer voorbij, die mooie zomer...

Rita is inmiddels weer veilig en wel thuis gearriveerd. De terugvlucht verliep probleemloos, en 20 minuten eerder als gepland landde ze in Kaapstad. We praten dan over donderdag morgen 05:00. Precies om 08:00 waren we weer terug op Mallowdeen Gardens. Het was weer kompleet Sinterklaas toen de koffer open ging! Iedereen hartelijk bedankt voor de originele cadeautjes. Ik ga geen komplete opsomming geven van alles wat er uit die koffer kwam, maar inmiddels hebben we hier een aantal planten geplant waarvan de gemiddelde Zuid Afrikaan nog nooit gehoord heeft: Skimmia en Rudbeckia, om maar eens wat te noemen. Verder is onze literaire schatkist aangevuld met boeken, tijdschriften, en een tweetal albums van ene W. Vandersteen, welke ik inmiddels al weer uit heb. En dan was er nog de nodige chocola, hagelslag, kaas, kroketten, fricandellen, rookworst, genoeg om de winter mee door te komen. Rita heeft lang niet alles mee kunnen nemen naar Zuid Afrika. Afgesproken is dat Rita’s moeder en zus, die inmiddels al geboekt hebben om hierheen te komen, de rest mee gaan brengen.
Overigens was Rita amper een dag hier en toen werd ze ziek. Vrijdag en zaterdag alleen maar overgeven, en vandaag heeft ze nog bijna niks gegeten. Morgen maar even naar de dokter.
De zomer is hier nu voorbij. Afgelopen woensdag begon het te waaien, het heeft inmiddels een paar millimeter geregend, en de temperaturen zijn gedaald. ’s Nachts onder de 10 graden, overdag ergens midden in de twintig (als de zon schijnt). Het blijft vreemd om maar twee seizoenen te hebben: we hebben hiet eigenlijk geen herfst en lente, alleen zomer en winter. De winter is hier één grote verkleedpartij: ’s morgens is het koud, dus lange broek en trui aan, om een uur 10/11 kan de korte broek en het t-shirt weer aan, en om een uur of 4 in de namiddag gaan we weer terug naar warmere kledij.
Dit weekend hebben we geen gasten gehad. Enerzijds waren we daar heel blij mee, want we hadden wel wat anders aan het hoofd, maar anderzijds is het naturlijk ook een signaal dat zakelijk gezien het seizoen afloopt. We wachten het maar rustig af.
Steeds vragen mensen wat Mallowdeen nou eigenlijk betekent. En het betekent dus echt niks, het woord bestaat in geen enkele taal. Groot voordeel is dat als je op internet bijv. met Google gaat zoeken op mallowdeen, je een kleine duizend pagina’s krijgt die allemaal verwijzen naar ons. Op die manier kwam ik er achter dat we ons zelfs mogen beschouwen als een exclusieve vakantiebestemming, althans volgens een tweetal leden van dit forum. Geen idee hoe we hier terecht zijn gekomen, maar wel grappig!
Hier laat ik het even bij, volgende week komen er weer foto’s.

Geen opmerkingen: