maandag, mei 07, 2007

Even uithijgen...

Sinds lange tijd bijna een hele week (inclusief dit weekend) achter elkaar geen gasten... ook wel eens lekker!. Afgelopen dinsdag betekende het vertrek van een Zwitsers echtpaar de afsluiting van een druk, gezellig en lang weekend. Dinsdag was dus ook hier de dag van de Arbeid, en een vrije dag. Ons personeel had te kennen gegeven dat ze er de voorkeur aan gaven om op dinsdag gewoon te werken, in plaats van vrijdag; dus weer een lang weekend. Wij vonden dat een prima regeling, want dinsdag vertrokken er gasten, en dan is er altijd een hoop werk.

Hier is ons team van hoveniers bezig met het aanleggen van een terras in ons nieuwe grasveld, en nog wel op de dag van de Arbeid.
We hadden al besloten om er op donderdag zelf een dagje tussenuit te gaan, en dan daarna nog een vrijdag t/m zondag zonder personeel en zonder gasten, leek ons niet verkeerd.
Afgelopen donderdag begon dus voor ons het weekend, en we zijn naar de botanische tuin in Caledon gereden, ruim honderd kilometer hier vandaan. Uiteraard onderweg aangelegd voor een kopje koffie (niet te drinken, maar dat is weer een ander verhaal...), en vervolgens een paar uur heerlijk ontspannen wandelen.
We hadden geluk, veel protea’s staan momenteel in bloei, waaronder de Koningsprotea (Protea Cynaroides), met een bloem van bijna 30 cm in doorsnede! Hier staat Rita bij zo’n schoonheid!


Op de volgende foto sta ik er een beetje ongemakkelijk bij.

Dat klopt ook wel want we hadden een kardinale fout gemaakt. Onze goede vrind Huib heeft ons al weer jaren geleden geadviseerd om bij dit soort trips toch zeker opslagruimte mee te nemen voor eventueel gevonden zaken: ideaal is een rugzakje om stekjes mee te nemen, en van die plasic containertjes waar fotorolletjes in zitten, om zaadjes in te bewaren. Hadden wij dus niet aan gedacht, met als gevolg dat ik daar rondliep met stekjes verstopt op de meest onmogelijke plaatsen. En Rita’s tas puilde uit van zaden en vruchten die we ‘vonden’. Maar het was een fijne dag. De stekjes staan inmiddels in de grond, de zaden komen binnenkort aan de beurt.

De eerstvolgende gast verwachten we morgen, en daar zit nog een verhaal aan vast, daar kom ik nog op terug. Eigenlijk had hij vorige week moeten komen maar dat ging niet door, hij zou vanwege familie-omstandigheden een week later komen. We houden jullie op de hoogte.

Woensdag hebben we weer gasten voor één nacht, en voorlopig is één van de cottages bezet het komende weekend. Het wordt dus rustig wat betreft gasten, maar voor ons gaan er nu een aantal andere zaken spelen, enerzijds qua groot onderhoud, en anderzijds de verdere ontwikkeling van Mallowdeen Gardens.

Geen opmerkingen: