zondag, juni 24, 2007

Moeten die mensen niet werken?

Normaal gesproken zouden we op dit moment zo ongeveer klaar geweest zijn met de bestrating van het zwembad. Maar we hadden één ding over het hoofd gezien: we waren vergeten om de afgeleverde stenen na te tellen. En jawel, maandag bleek al gauw dat we 80 stenen misten. En nét die stenen met één ronde kant, die gebruikt worden als afwerking van de zwembadrand. Voor de rest verliep het bestraten voorspoedig.

Hier ben ik de nieuwe zwembadrand aan het maken.



Ondertussen waren de mannen druk met het maken van een zandbed voor de rest van de bestrating.



Momenteel ligt het geheel er zo bij:



We zijn niet ontevreden, al hadden we e.e.a. graag klaar gehad vóór de aankomst van nieuwe gasten, afgelopen donderdag. Dat is dus helaas niet gelukt, maar de gasten hadden daar geen enkel probleem mee. Dat was overigens een Drents echtpaar van onze leeftijd, die ons gevonden hadden via het maandblad Zin. We hebben leuk contact gehad en zijn samen met ze uit wezen eten.

Rita was voornamelijk druk met het regelen van een aantal andere zaken:
  • het ‘regelen’ van de stenen die we tekort kwamen;
  • naar het dorp voor andere bouwmaterialen en gereedschappen;
  • stokken die bij de te planten olijvenboompjes moeten komen: was hier in de buurt niet aan te komen. Maar in Gauteng (in de buurt van Johannesburg) heeft Rita 1000 ‘stake’ besteld, ze komen dinsdag.
  • In de keuken van de ontbijtkamer hebben we besloten om ons elektrisch fornuis te vervangen door een gasfornuis. Om een aantal redenen:
    1. We hebben een tekort aan elektriciteit, dus vóór we ’s morgens kunnen gaan bakken, moeten er een aantal stroomvreters als boilers uitgeschakeld worden.
    2. De huidige 4 pitten waren een beetje aan de krappe kant, het worden er nu zes;
    3. We zitten nog wel eens zonder elektriciteit, en dan is toch wel makkelijk om een alternatief te hebben voor eten bereiden, koffie zetten, etc.
    Morgen komen ze het splinternieuwe gasfornuis, wat Rita in Worcester heeft gekocht, aansluiten. Alleen konden ze niet garanderen dat ze de gasflessen meebrengen. Wat blijkt: er is hier momenteel een tekort aan gas….
  • Brandhout regelen: onze eigen voorraad begint behoorlijk te slinken, niet in de laatste plaats omdat alle gasten in deze tijd van het jaar ’s avonds behoorlijk stoken.

Wat verder nog te melden valt is dat we de afgelopen weken nog een tweetal Nederlandse koppels, min of meer van onze leeftijd, hebben leren kennen. Eerst waren daar Han (uit Son) en Jan Gunst, die bij ons achterom kwamen gereden. Zij wonen in Montagu (een kleine 20 kilometer hier vandaan), en zijn ook bezig in het toerisme: Jan biedt een airport-service aan, en fungeert als reisleider bij door Han op maat gemaakte rondreizen: www.gunstigzuidafrika.com. Via Han en Jan hebben we Micky en Joop Meijer uit Gemert leren kennen. Die hebben in 2003 in Nederland hun banen opgezegd, huis en haard verkocht en zijn, ook in Montagu, een guesthouse begonnen: www.malherbe-guesthouse.com. Voor mensen die van ‘roerom’-verhalen houden: op beide voornoemde sites zijn die uitgebreid aanwezig!

Maar wat ons het meest verbaast is het feit dat zelfs nu, midden in de winter, de mensen blijven komen. Vanaf nu tot en met de hele maand Juli hebben we elk weekend gasten!

Geen opmerkingen: