zondag, juli 01, 2007

Hartje winter!

Het was de bedoeling om even gauw het zwembad af te maken, voordat dit weekend de gasten zouden arriveren. We hadden namelijk een boeking voor een lang weekend (zaterdag t/m dinsdag): een jong stel komt hier hun tweede huwelijksverjaardag vieren. Maar e.e.a verliep uiteraard niet helemaal zoals gepland. Maandag begon het verschrikkelijk te stormen, zo erg dat er golfplaten van ons dak los begonnen te raken en lagen te klapperen. ’s Middags, toen het even wat kalmer was, is Petrus op het dak geklommen en heeft de platen weer vastgeslagen. Het was weer zo’n berucht koufront, wat dit keer nogal wat schade aanrichtte in de Kaapprovincie. De harde wind werd gevolgd door regen en koude temperaturen, met als gevolg dat we dinsdagmorgen wederom sneeuw (“kapok” noemen ze dat hier) op de bergen hadden.









Die bewuste dinsdag kwam er laat in de middag een auto aanrijden, en het bleek een Amerikaans echtpaar te zijn, wat onderdak zocht. Met als gevolg dat we van dinsdag tot donderdag gasten hadden, en alleen aan het zwembad konden werken als de gasten weg waren. Dat schoot dus niet geweldig op. Wel hebben we een leuk contact gehad met onze Amerikaanse gasten. Hij is beroepsmilitair en is voor 15 maanden gestationeerd in Irak, en zij is reservist die een paar maanden in Koeweit zit.

Ondertussen was dinsdag ook ons nieuwe gasfornuis geïnstalleerd. Echter één klein probleempje: de gasflessen waren er niet bij. Vorige week wisten we al dat er een schaarste was aan gas. De flessen zouden woensdag of uiterlijk donderdag komen. Maar ja, wij zaten ondertussen weer met gasten die een ontbijt wilden, dus dinsdagavond het gasfornuis maar weer aan de kant geschoven, en ons oude vertrouwde elektrische fornuis kwam weer even op zijn plaats. Het staat er overigens nog steeds, want de gasflessen zijn nog niet gearriveerd….

Donderdag en vrijdag konden we verder met de bestrating rond het zwembad, maar moesten de werkzaamheden vrijdagmiddag al vroeg staken: gasten! Zuid-Afrikaners in dit geval, die een weekend hier wilden uitrusten. En zo zitten we momenteel dus met allebei de huisjes bezet, één tot morgen, en het andere tot woensdag. Voor onze begrippen een topweekend! Juni was al een ontzettende meevaller wat gasten betreft, maar ook Juli begint veelbelovend. Overigens zijn we bijna klaar bij het zwembad: er moet alleen nog gevoegd worden.




Dan is Rita afgelopen dinsdag ook nog naar de dokter geweest. Ze voelt zich al wekenlang bíjna helemaal hersteld van de longontsteking, maar nét niet helemaal. Dus Rita naar de huisarts om het verhaal te vertellen, die stuurt haar door naar het ziekenhuis om longfoto’s te maken, met die foto’s terug naar de huisarts, en die kwam met het goede nieuws dat de longontsteking helemaal verdwenen is. Ondertussen had hij ook nog wat bloed afgetapt en geconstateerd dat de suikerspiegel aan de hoge kant was. Toen hij begon over medicatie hiervoor heeft Rita de boot afgehouden. Het stoppen met roken (alweer ruim 8 maanden geleden) is er namelijk wel de oorzaak van geweest dat ze meer is gaan snoepen. Dat zal dus een beetje moeten veranderen. Overigens prijs ik ons verschrikkelijk gelukkig met een medische voorziening waarbij je binnen 2 uur:


  • een verwijzing krijgt voor röntgenfoto’s en de foto’s daadwerkelijk gemaakt worden;

  • je bloed getest wordt;

  • je de uitslag krijgt van je huisarts.

We hebben net de rekening van het ziekenhuis gekregen, voor de röntgenfoto’s. R 74, oftewel zo’n € 8,-. ‘Gelukkig’ wordt dit alles vergoed door onze ziektekostenverzekering.

Na ruim 2 jaar hebben we eindelijk een antwoord gekregen op onze aanvraag om de bestemming van ons perceel grond te wijzigen van agrarisch naar recreatie. Het antwoord komt er op neer dat we ‘tijdelijk’ toestemming hebben om ons accommodatiebedrijf uit te voeren. Voor het gemak vergeet men vervolgens te vermelden wat het begrip ‘tijdelijk’ precies inhoudt. Inmiddels zijn wij zodanig ‘ingeburgerd’ dat we niet teveel moeilijke vragen stellen. De toestemming is er, en dat is het belangrijkst! (De uitdrukking: ‘wie dan leeft, die dan zorgt’ is hier van toepassing)

We hebben de uitslag gekregen van de genomen grondmonsters, dit i.v.m. het planten van de olijvenbomen. Die uitslag houden we nog even geheim, maar we gaan zo snel mogelijk planten. Onze buurman Anton vond het nodig om op vakantie te gaan, dus we moeten nog een week wachten voor we een beroep op hem kunnen doen om onze grond nog een keer te ploegen. Maar dan gaan we echt aan de gang om van Mallowdeen Gardens een ‘olive-estate’ te maken.


Geen opmerkingen: