dinsdag, november 27, 2007

Vragen om problemen!

Die titel van vorige week: “Eigenlijk alleen maar goed nieuws!” was niet slim gekozen. Zo’n titel is vragen om problemen, die ook prompt kwamen. In dit geval in de vorm van regen. Afgelopen week was het weer miserabel en heeft het hier een aantal dagen behoorlijk geregend: zo’n 70 mm zat er vrijdag in de regenmeter. Voor ons heel lastig, want we zitten in een periode met erg veel gasten, en dus erg veel was! En ons grootste probleem is om die droog te krijgen. We hebben wat waslijnen in de kweektunnel gespannen, en het enige wat we daarmee bereikten was dat de was niet meer in de weg lag, want het droogt voor geen meter in zo’n tunnel.


Ik hoor de vraag al: hebben jullie dan geen wasdroger? Nee, wij zitten hier in een behoorlijk droog stuk Afrika, waar het normaliter niet dagen achter elkaar regent, en hebben zo’n ding niet nodig. Gelukkig waren de zaterdag en zondag droog, en konden Rita en de meiden een hele berg was wegwerken (we zitten nu met zoveel werk dat er zo ongeveer 7 dagen per week personeel is). En ’s avonds nog gebraaid met Susan en Fred.


Die zijn vanmorgen hier vertrokken en vliegen vanavond terug naar Nederland. Ze hebben twee weken in de flat gelogeerd, en hebben het ondanks teleurstellend weer best naar hun zin gehad, voelen we. Overigens is de flat vandaag en morgen ook weer verhuurd. En de twee huisjes kregen gisteren weer nieuwe gasten. Helaas in stromende regen, want wéér gingen de hemelsluizen open, en dan ziet het er hier, net als overal elders, niet echt gezellig uit:


Dit is absoluut ongewoon: we hebben in november ongeveer 130 mm regen gehad, dat is meer als de helft van het jaarlijkse gemiddelde wat hier valt, en dat in een maand dat het hier normaal gesproken droog en heet is. En wij zijn er nog goed vanaf gekomen, in de streek Mosselbaai, George, Plettenberg, Oudshoorn is binnen 24 uur de jaarlijks gemiddelde neerslag naar beneden gekomen. Met alle gevolgen van dien!

Wijzelf hebben geen noemenswaardige schade geleden, alleen een paar lekken langs de muren in bad- en slaapkamer. Maar we zijn er allang achter (en hebben er min (Rita) of meer (ik) vrede mee) dat dit inherent is aan een oud huis hier.

Voor de rest valt er nog te melden dat als jullie hier deze week willen komen logeren, dat jullie dan een probleem hebben. Wij zitten namelijk vol!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hadden wij maar af en toe maar een paa mm regen Rita, hier is het al weken 35+ zonder druppel water, is ook niet fijn hoor!!! Veel groeten vanuit Adelaide van ons drietjes.

Anoniem zei

Wim je bent vergeten te melden dat je de tuinset donker gemaakt hebt.A