maandag, december 31, 2007

Op de valreep ...

… kijken we terug op een rare laatste week van 2007!. We hebben een enerverende Kerst gehad, op Kerstavond (24 december) waren we uitgenodigd door een Zuid-Afrikaans echtpaar wat wij (eigenlijk alleen Rita) één keer ontmoet hebben, collega B&B eigenaars, die zelf een B&B runnen in Montagu. Wij waren al lang niet meer “van de plak” geweest, en zijn ingegaan op de uitnodiging. De voorwaarden waren: twee cadeautjes meebrengen van max. 20 Rand (€ 2) ieder, en een kersthoed ophebben. Het klonk ons allemaal nogal oubollig in de oren, maar we hebben een hartstikke leuke avond gehad. Met behulp van dobbelstenen cadeautjes winnen en van elkaar afnemen, riep uiteraard dierbare herinneringen op. Voor de rest heeft het tijdens de Kerst bijna constant geregend. Het onbijt op eerste kerstdag moesten we binnen serveren. Dat ontbijt was trouwens wel speciaal: de gasten (twee Zuid Afrikaanse echtparen, resp uit Pretoria en George) waren al een paar dagen hier en nodigden ons uit om samen met hen te ontbijten. Ze kamen ook nog aanzetten met een fles champagne, dus ondanks het rotweer werd het toch nog heel gezellig!

Vervolgens sloeg na de Kerst het weer totaal om en zitten we al weer een aantal dagen met temperaturen ergens midden tot hoog in de dertig. Dat betekent ook dagelijks minimaal ééns of indien mogelijk meerdere malen een plons in ons zwembad. Het water heeft de voor ons ideale temperatuur van 29 graden bereikt.

Vanmorgen hebben we de laatste gasten van 2007 uitgezwaaid, en het personeel om 14:30, na het verdelen van (een record) fooienpot, naar huis gestuurd. Het is even vakantie voor ons. Vandaag géén nieuwe gasten, vanavond geen mensen naar restaurants brengen, geen kamers nachtklaar maken, morgenvroeg géén personeel, géén ontbijt klaarmaken en uitserveren, en wederom géén nieuwe gasten. Want we hebben de zaak gewoon twee dagen dichtgegooid. Vanavond gaan we eerst uit eten in Robertson, en vanaf 11 uur vanavond gaan we samen met buren het jaar uitvieren. Met op de achtergrond de Top 2000 op Radio 2, die we via internet goed kunnen volgen. Nu nog hopen dat Saartje begrip opbrengt voor het feit dat we morgen graag zouden willen uitslapen.

Want op 2 januari loopt de wekker weer om 6 uur af, begint het personeel om 7 uur, en komen er weer gasten binnen. Het nieuwjaar gaat voor ons voortvarend van start: op de avond van 2 januari zitten we al weer helemaal volgeboekt. Dat geldt vooralsnog alleen voor die dag, voor de rest is er best nog wel ruimte. Januari wordt een soort van thuiswedstrijd: van de 31 nachten hebben we gedurende 28 nachten in één of meerdere units Nederlandse gasten. Een aantal bekenden, maar ook een aantal die wij nog niet kennen. We kijken er echt naar uit.

Voor nu, een prettige jaarwisseling!


1 opmerking:

maria zei

Heel gelukkig en gezond 2008!! Mooie foto van jullie!! Groetjes, Maria en Ger