zondag, maart 30, 2008

’t Is weer even wennen…

Dit weekend waren er geen gasten. We hebben het even opgezocht in onze archieven: dit was het éérste weekend sinds 13-14 oktober 2007 dat we een vrij weekend hadden. In eerste instantie behoorlijk wennen, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen!

Voornaamste wapenfeiten van de afgelopen week:

  • De beplanting van de ingang is helemaal vernieuwd. We hebben nu vóór muur alleen nog maar Agapanthus (Afrikaanse Lelie) staan. Allemaal uit eigen kweek, en dus nog een beetje klein.
  • Voor het eerst hebben we het onkruid in de olijvenboomgaard gemaaid met onze nieuwe maaier (voor achter de tractor), en de boomgaard ziet er een stuk beter uit. Overigens, het gaat erg goed met de olijfbomen, we hebben een stuk of tien uitvallers op het totaal van ruim 600.
  • Afgelopen kwamen vrienden langs op de terugweg van Kaapstad. Daar is recentelijk de eerste echte Belgische friettent geopend, en de schatten hadden een paar kroketten meegebracht. Die vonden we dermate lekker (hadden we al een hele tijd niet meer geproefd!) dat we gisteren zelf aan het knutselen zijn geweest, met als resultaat dat we vanmiddag een smakelijk broodje kroket hebben genuttigd, en dat er nog een aantal kroketten in de diepvries liggen. Dat kunstje kennen we inmiddels dus ook.
  • ESKOM, onze onvolprezen electriciteitsleverancier, heeft ons medegedeeld dat we vanaf 1 April om de anderste dag 2,5 uur zonder elektriciteit zitten. Tezelfdertijd kondigen ze een tariefverhoging aan van ruim 60%.

De komende week wordt een week van bezinning. Momenteel genieten we hier een periode van werkelijk schitterend weer. Vorige week zeurde ik nog dat het zwemseizoen was afgelopen, maar inmiddels is ons zwembad weer op temperatuur: 26 graden. En de voorspelling voor de komende dagen ziet er heel goed uit. Nee, er dienen zich andere problemen aan. Ik speel met de gedachte om er een film over te maken, dat is nogal in tegenwoordig. Die noemen we dan niet ‘Fitna’, maar ‘Schoonma’. Schoonmoeders is weer koffers aan het pakken, en dan weten we het wel! Ik vraag me wel eens af hoe ver je moet gaan, maar momenteel surf ik nogal eens naar makelaars in Nieuw Zeeland…

Maar voorlopig genieten we van een heerlijk rustige periode. Hier zijn nog een paar actiefoto’s:


Volgende week is er op zondagavond geen nieuw bericht. Misschien op maandag, een beetje afhankelijk van de staat van mijn hartkleppen…

Geen opmerkingen: