zondag, maart 09, 2008

Trees komt, Trees gaat…

Maandagmorgen zijn we inderdaad gelijk naar het Dierenasiel gegaan, en hebben daar een leuk hondje meegenomen. Het ras was moeilijk, zo niet onmogelijk vast te stellen, dus maakten we er zelf maar een ‘Township Shepherd’ van. Haar naam was Tracey, voor ons werd dat dus meteen Trees, en ze was 8 maanden oud.

Saartje keek de eerste dag nog een beetje de kat uit de boom, maar vanaf dinsdag speelden de twee dat het een lieve lust was. En ook voor ons was Trees een heel aanhankelijke hond, die geen moment van onze zijde week.


Maar daar onstond wel een probleem: Trees kon niet alleen zijn. En bijvoorbeeld ’s morgens als wij ontbijtjes verzorgen, dan kunnen we daar geen totaal uitgelaten honden bij gebruiken, zeker niet als we gasten hebben die toch al niet zoveel met honden hebben. Trees en Saar samen in huis opsluiten was vragen om problemen, binnen een uur zou het hele huis compleet op zijn kop gestaan hebben. Dus besloten om ze buiten op onze ommuurde plaats te laten. Trees bleek door de spijlen van de poorten te kunnen, maar na een uurtje knutselen was dat probleem ook weer verholpen. Maar toen bleek Trees moeiteloos over de muur heen te kunnen klimmen. Ze móést en zou bij ons zijn! Maar ondertussen openbaarde zich een groter probleem: Trees moest niks van katten hebben. En de katten helemaal in de stress!


Wij hebben in het verleden altijd honden en katten samen gehad, en nooit noemenswaardige problemen gehad, maar deze keer was het anders. Trees was werkelijk schrikbarend fel op onze katten, en die bleven al gauw weg van huis. En toen Trees vrijdagmorgen onze Nicky te pakken had, en Rita ternauwernood de kat kon redden, toen was dat de druppel die de emmer deed overlopen. Diezelfde morgen hebben we haar teruggebracht naar het asiel. Voorlopig even geen nieuwe hond erbij.

Bij Personeelszaken verloopt e.e.a. ook redelijk moeizaam. De sollicitant die maandagmorgen zou komen, kwam niet opdagen. Dinsdag was hij er wel, leek een goeie smoes te hebben, heeft de rest van de week lekker gewerkt, en komt volgende week weer terug. Maar er smeult nog het een en ander onder ons personeel. Zo vertelde één medewerker ons afgelopen week ‘vertrouwelijk’ dat twee andere medewerkers onder werktijd wijn drinken…

Maar naast deze minder leuke perikelen is er gelukkig ook een hoop positiefs te melden:

  • We hebben al weken lang het meest fantastische weer wat je je maar voor kunt stellen: vanmorgen om half 8 lag ik al in het zwembad (water temperatuur: 27 graden, vanavond was het water 29,5 graden) ;
  • Leuke gasten gehad deze week: o.a. Ellie en Theo uit Leusden waren hier 4 nachten, bij toeval kwamen zij deze weblog tegen en besloten om hier aan aantal nachten te verblijven;
  • We hadden al besloten dat we vandaag naar zee zouden gaan. Gisteravond waren we op de (gezellige) verjaardag van Han (van Jan) en kregen daar van deze of gene de tip om naar Arniston/Waenhuiskrans te gaan. Vanmorgen om een uur of negen hebben we een expeditie uitgerust naar deze voormalige visserdorpen, en we hebben een topdag gehad, getuige de volgende foto’s:

Onderweg, ergens onder Bredasdorp zijn we gestopt voor een bakje koffie. Volgens oud-Brabants gebruik waren bij vertrek de koffie, gekookte eitjes en gehaktballen van de vorige dag zo ongeveer helemaal op.


We hebben een strandwandeling van een paar uur gemaakt:



Deze plek ligt ongeveer 1 uur en drie kwartier rijden van ons, en staat vanaf vandaag bij ons te boek als een uitstekende bestemming voor “een dag aan het strand”.

Overigens, voor de foto-enthousiasten, sinds gisteren hebben we een nieuwe camera. De documentatie die er standaard bij geleverd wordt is nogal uitgebreid, maar vanmorgen (op blz 256) kwam ik erachter hoe je hem aan moest zetten, en een paar honderd bladzijdes verder werd het helemaal duidelijk hoe je een foto van de camera op je computer kunt krijgen…

Geen opmerkingen: