zondag, juni 22, 2008

“The Day After…”

Ik heb de poule niet gewonnen. Mijn voorspelling was 4-0 voor Nederland. Het pakte een beetje anders uit, maar we hadden een gezellige avond!

Weer een relatief koude week gehad, voornamelijk bezig geweest met groot onderhoud, en wat dat betreft liggen we helemaal op schema. Zoals vorige week al verteld moesten er een aantal modificaties gemaakt worden in de huisjes, en dat is inmiddels grotendeels gebeurd. De keukenafvoeren zijn veranderd, en de douchevloer is klaar om afgewerkt te worden.

Verder hebben we de kweektunnel weer in gebruik genomen. Hij vervult een soort van dubbel-functie: één stuk is helemaal gereserveerd voor de was: we hebben daar een aantal waslijnenen gemaakt, en we kunnen nu op elk gewenst moment wassen, onafhankelijk van de weersomstandigheden. Maar we zijn ook weer volop aan het zaaien en stekken. De komende week gaan we iets nieuws proberen: Onze buren kijken hun ogen uit hoe wij bomen en planten vermeerderen, en beginnen ons te accepteren als buren die weten waar ze mee bezig zijn. Niet in de laatste plaats omdat onze zelfgekweekte olijfboompjes het bijzonder goed doen! Één van onze buren kweekt blauwe bessen, en gaat de komende week zijn gewas snoeien. Hij heeft ons gevraagd om stekken te maken van zijn snoeisel, hij heeft behoefte aan nieuwe planten, en in de handel zijn die relatief vrij duur. Dus de komende week gaan wij op alle mogelijke manieren proberen om blauwe bessen te stekken. Niet zozeer om daar geld mee te verdienen, als wel de uitdaging, en we willen zelf ook graag een aantal van die bessenstruiken.

Vanmiddag zijn we op bezoek geweest bij Hilde en Dieter, een Duits echtpaar wat ongeveer op de zelfde tijd als wij hier (in Robertson) neerstreek, inmiddels zo’n kleine 4 jaar geleden. Zij zitten bijna midden in het dorp, op een perceel van 1 hectare! Zij zijn druk bezig om hun tuin te reorganiseren, en de komende week gaan we bij hun langs om allerlei planten uit te doen. Ze hebben ontzettend veel bamboe, wat in de weg staat…

De afdeling Personeelszaken heeft verder nog te melden dat Mollie inmiddels weer terug is. E.e.a. heeft ons wel doen besluiten om haar een schriftelijke waarschuwing te geven, en we weten nu ook dat ze inmiddels 4 maanden zwanger is…

Geen opmerkingen: