zondag, juni 29, 2008

Hartje Winter!

De nachttemperaturen dalen tot onder de 5 graden, en overdag ergens tussen de 10 en 15 graden. Afgelopen vrijdag hadden we er ook nog wat regen bij, en dan is het hier niet echt aangenaam. Maar we hebben ons er deze winter duidelijk beter op ingesteld: we stoken nu in bijna elke ruimte: momenteel is de houtkachel aan in de keuken, in de kamer brandt een gaskachel, en bij de TV en de computer hangen elektrische radiators.

Afgelopen nacht hadden we gasten (Nederlanders nog wel, redelijk uniek voor deze tijd van het jaar), en dan wordt er achter ook gestookt: uiteraard de open haard van het huisje waarin de gasten logeren, maar vanmorgen bij het ontbijt ook de grote open haard in de ontbijtkamer. Er gaat hier momenteel nogal wat hout in rook op, en we moeten de voorraad eerdaags weer aanvullen. We hebben wel genoeg voor deze winter, maar het hout wat je nu koopt is nat, en moet dus weer een tijdje drogen. Want over twee maanden hebben we wéér hout nodig: dan begint het barbecue seizoen hier alweer: we kijken er naar uit!

We hebben eigenlijk niets schokkends te melden, alles loopt min of meer volgens de planning:

We zijn begonnen met de aanleg van de nieuwe “Japanse tuin”:

Hier worden de palen geplant…

Voor de toegangspoort die in aanbouw is.

Alle tapijten zijn goed onderhanden genomen door de dames:

En onze hoveniers hebben zo’n 1000 stekken gemaakt van bosbessen. Allerlei technieken en tactieken hebben we hier toegepast: we zien wel wat het wordt!




Geen opmerkingen: