zondag, februari 15, 2009

Inburgeren

Eigenlijk hebben we er absoluut niet wakker van gelegen. Afgelopen maandag kwam de tuinman, waarmee we een paar dagen daarvoor samen een arbeidscontract hadden doorgesproken en ondertekend, niet opdagen. Dinsdag hoorden we via via dat hij in het ziekenhuis opgenomen was met messteken. Met mondjesmaat kwam er verdere informatie: woensdag zou hij ontslagen zijn uit het ziekenhuis, maar moest nog aansterken. Misschien is hij er morgen weer, misschien ook niet. We zien wel. Inburgeren in Zuid Afrika…

Verder elke dag gasten die ons redelijk bezighouden, en de volgende zaken komen erbij:
  • Buurvrouw Yvonne kwam met een paar zakken vijgen aan. Zo werkt dat hier, ieder heeft wel een paar fruitbomen ergens staan, en als de tijd (en dus de vrucht) rijp is, dan zit je met emmers en emmers vruchten. Het is hier een goede gewoonte om fruit te delen met de buren. Wat doe je met vruchten die je niet meteen nodig hebt? Drogen hebben we geprobeerd, maar is een constante strijd tegen insecten die eigenlijk alleen met behulp van een hoop chemicaliĆ«n te winnen is. Die strijd hebben we opgegeven. Preserveren, oftewel jam ervan maken, werkt voor ons veel beter, Rita is er inmiddels zeer ervaren in om van alles en nog wat jam te maken, en onze gasten stellen het over het algemeen zeer op prijs om ‘thuisgemaakte konfyt’ voorgeschoteld te krijgen bij het ontbijt. Hier zijn vlnr Poppie, Mollie en Elsie bezig met het schoonmaken van de vijgen.
  • Ik ben onze website helemaal op de schop aan het nemen. Met een beetje geluk ziet www.mallowdeen.com er over een week helemaal anders uit. Aanleiding is enerzijds het hele fietsenverhuur gebeuren wat uiteraard ook op de website moet komen, anderzijds willen we ruchtbaarheid geven aan een speciale aanbieding om ons winterseizoen beter te verkopen.


Wat het fietsenverhuur betreft, er staat al een bord aan de weg, en komende week wordt er reclame drukwerk besteld.

Een ander positieve ontwikkeling is dat we vakantieplannen kunnen gaan maken: Mijn broer Leo komt eind Augustus voor twee weken deze kant op, en in die periode kunnen wij de winkel aan hem overlaten. We kijken er naar uit!

Geen opmerkingen: