maandag, februari 09, 2009

Zomer.

Een paar dagen per jaar is het hier gedurende de zomer normaal gesproken onaangenaam warm, temperaturen van 40 graden celcius en hoger. Die dagen hebben we nog niet gehad, dagtemperaturen liggen ergens vooraan in de 30 graden, maar nu zitten we in een periode waarin de temperatuur ’s nachts niet of amper onder de 20 graden komt. Dan begint ons zwembad toch wel een soort van eerste levensbehoefte te worden.

Wat betreft gasten lijkt het allemaal nogal mee te vallen: we hebben eigenlijk constant minimaal één van de huisjes bezet. Niet echt druk, maar genoeg om ons bezig te houden. Zeker omdat we inmiddels al weer halverwege zijn met het schilderen van ons huis (en alles wat er aan vast zit). Een redelijk omvangrijk project: grofweg zo’n 400 m2 muren, + het nodige houtwerk (kozijnen boeiboorden etc.). Eén van onze tuinmannen is inmiddels al weer twee weken aan het schilderen, en als de komende week voorbij is, dan zou de hele klus wel eens geklaard kunnen zijn. De probleem plekken (vocht) krijgen speciale aandacht.




Het is al weer een tijdje geleden dat er nieuws kwam van de afdeling personeelszaken, maar er is weer het één en ander te melden. Eigenlijk geen echte mutaties, het huidige bestand is gelukkig redelijk stabiel, maar toch gebeurt er van alles:


  • Sinds begin Januari is Mollie terug van zwangerschapsverlof. Eigenlijk hadden we er stiekem op gehoopt dat ze niet terug zou komen, want deze jongedame had altijd nogal wat noten op haar zang. Tot onze grote verbazing kwam ze enthousiast terug, en heeft zelf haar vervoersprobleem (Mollie woont in Robertson) opgelost. Hiermee is de damesploeg weer compleet: Poppie die drie dagen per week ons huis bijhoudt, en Elsie en Mollie die fulltime de vakantieverblijven schoonhouden.
  • Danzwill Arendse heeft vorige week een contract met ons getekend. Hij werkte al een paar maanden op proef voor ons, en dat ging goed. Dit betekent dat we weer drie fulltime tuinmannen hebben.
  • Elsie blijkt 3 maanden zwanger te zijn, meldde ze afgelopen vrijdag. We hebben nog geen idee wat de consequenties zijn, maar blij zijn we er niet mee. Elsie, vorige maand twintig geworden, ontwikkelde zich met name het huidige seizoen als iemand die ons geweldig heeft geholpen, altijd bereid om in weekends te helpen, graag wilde leren, en nog zoveel dromen had om vooruit te komen in het leven. Ze zegt dat de vader helemaal in de wolken is over de zwangerschap. We hopen het voor haar.


Wat valt er verder zoal te melden:


  • Het weer is hier al wekenlang nagenoeg ideaal: dagtemperaturen rond de dertig graden, temperatuur van het zwembad nét onder de dertig graden;
  • Afgelopen week de eerste fietsen verhuurd, wat probleemloos verliep. Het waren ‘ervaren’ fietsers, die een tocht van ruim 40 kilometer gemaakt hebben.
  • Twee weken geleden zag het er somber uit wat betreft het aantal gasten in Februarie: inmiddels is daar duidelijk verandering in gekomen, en hebben we nog zowat elke dag klanten.

Geen opmerkingen: