dinsdag, maart 17, 2009

Radicale veranderingen

Twee om precies te zijn: vertrekkende gasten, en het weer.

Om met de vertrekkende gasten te beginnen: Tonnie en Huib komen vanavond weer thuis na een verblijf van ruim twee maanden in Zuid Afrika, waarvan zo’n 4 weken bij ons.



Hier zitten ze gezellig te ontbijten, een foto van eergisteren. We hebben het gezellig gehad, maar we hadden liever toch wat meer tijd samen willen doorbrengen. Dat was moeilijk, want er waren méér gasten in Maart, véél zelfs! Zo waren daar Ellie en Theo uit Leusden: vorig jaar waren ze hier drie nachten, deze keer tien. En Lucie en Bert uit Nieuwegein, vorig jaar één nacht (toevallig, omdat Fraai Uitzicht een dubbele boeking had…), nu drie nachten. Voor de rest zaten we de eerste twee weken van Maart bijna helemaal vol met gasten die zomaar binnen kwamen rijden, meestal verwezen door mensen die eerder bij ons logeerden. We zijn nog maar halverwege, maar Maart kan qua gasten niet meer kapot. Voor ons waren het zware weken: we waren constant bezig met gasten en alles wat er zoal bijkomt: gemiddeld zo’n 5 wasmachines was per dag die gewassen, opgehangen, afgehaald, gestreken en gevouwen moesten worden. Met daarbij nog de nodige problemen met personeel, en temperaturen van boven de 35 graden overdag, en ergens rond de 20 graden ’s nachts…

Maandagmorgen vertrokken Tonnie en Huib, en Ellie en Theo. Sindsdien zijn er geen nieuwe gasten opgedaagd. Hetzelfde scenario als vorig jaar lijkt zich te voltrekken: rond half maart eindigt ons seizoen voor wat betreft de Europese toeristen. Zoals er het nu naar uit ziet gaan we een tijd tegemoet waarin we voornamelijk gasten tijdens de weekends zullen krijgen. En eigenlijk zijn we er ook dringend aan toe aan een beetje rust in de tent. Kunnen we weer wat meer (hoognodige) aandacht besteden aan de tuinen. Voor het eerst sinds weken heb ik vandaag weer op de tractor gezeten. Het voelde goed.


De andere grote verandering is het weer. Afgelopen zondag was het hier nog steeds 39 graden, een temperatuur de afgelopen weken meermaals bereikt is. Februari en de eerste twee weken van Maart zijn hier heet en droog geweest. Meestal sliepen onze gasten met de ramen en deuren wagenwijd open (gelukkig kan dat nog in dit gedeelte van de wereld). Afgelopen maandag kwam de ommekeer: de dag begon stralend, maar geleidelijk aan daalden de temperaturen, om uit te komen op een nachttemperatuur van 4 graden… (zondag nacht was het nog 20 graden!). Momenteel is de (nacht) temperatuur alweer dik onder de 10 graden, dus vannacht gaat het dekbed er weer op. Alhoewel, voor het weekend worden weer temperaturen van rond de 30 graden voorspeld. Wij hebben vandaag dapper in een T-shirt en kippenvel rondgelopen…

Dit moet ik nog even kwijt: Tonnie is verreweg onze trouwste en zéér gewaardeerde gast, in de afgelopen 4 jaar heeft zij ruim een half jaar hier doorgebracht, en pas twee dagen geleden hebben wij ontdekt hoe om Tonnie stil te krijgen: bij 39 graden op een fiets (met of zonder fluisterzadel) zetten en bergop sturen. Duurt een paar minuten, maar het werkt, gegarandeerd!

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi hoi, op jullie nieuwe site staat dat de gasten ook fietsen kunnen huren, hoe zit dat met krulspelden, kun je die ook huren bij jullie of moet je die zelf meebrengen??
Gr. Angela.