maandag, maart 23, 2009

't Valt niet mee om terug in het ritme te komen...

De radicale veranderingen waarover ik het vorige week had lijken allemaal nogal mee te vallen. Inderdaad hadden we vorige week maandag, dinsdag en woensdag geen gasten, maar vanaf donderdag was het weer flink prijs.

En het verliep allemaal een beetje (erg) chaotisch: een echtpaar had lang van tevoren geboekt, kwam gisteren om een uur of drie aan, moesten naar een bruiloft hier in de buurt, kwamen vannacht om 4 uur terug, hebben om negen uur ontbeten, en waren om tien uur weer weg. De andere cottage was geboekt voor zaterdag en zondag door iemand die we al eerder te gast gehad hadden. Hij kwam zaterdag middag binnen om te vertellen dat ze pas Zondag zou komen. Zondagmiddag zijn ze een uur of 4 hier geweest, en toen kregen we de mededeling dat ze alweer weg moesten. Oftewel 2 nachten geboekt (en betaald!) en maar een paar uur hier geweest. het is hun keuze, voor ons gemakkelijk wat ontbijt en was etc. betreft, maar veel voldoening geeft het niet. Tegelijkertijd hadden we in het woonstel een paar wat hier naartoe was gekomen om een weekend weg te zijn van de dagelijkse sores, hij deed iets met zwembaden, zij was een fysiotherapeute. Zij hebben ten volle genoten van wat wij te bieden hebben: rust, comfort, 's avonds een intieme bbq, en 's nachts vaag de uilen horen roepen. En dat geeft ons dan weer juist de voldoening. Als je iets hebt waar je blij mee bent, dan wil je dat graag delen.

Ook het weer heeft zich keurig hersteld: na een dipje zaten we gisteren alweer boven de dertig graden, en vandaag iets daaronder. Wel zijn de nachten een stuk koeler geworden, zo tussen de 10 en 15 graden: de nazomer is begonnen.

De berichtgeving is door al de drukte nogal onregelmatig en summier geweest, maar met een beetje geluk kunnen we de wekelijkse draad weer gaan oppakken. Eerst nog even een paar weken terug in de tijd:

Van een gulle gever in Nederland hadden we een geldbedrag ontvangen, als steun aan de lokale lagere school hier in Klaasvoogds. In overleg met het schoolhoofd werd een verlanglijst opgesteld en is Rita, samen met Tonnie, die toen nog hier was, gaan winkelen. Huib heeft onder meer de volgende foto’s gemaakt van de overdracht:
















...en de nieuwe vijver is kaasje voor Saartje!




Och, er is nog zoveel meer te vertellen:
  • Over de druivenoogst, die er al weer bijna opzit;
  • De lotgevallen van beginnende fietsenverhuurders;
  • De plannen die nog op de tekentafel staan;
  • Onze vakantieplannen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar het is alweer vér over bedtijd. Wat in het vat zit, verzuurt niet, zullen we maar zeggen.

Overigens speelt er zich in het nabijgelegen Ashton momenteel iets moois af, een ontwikkelingsproject met een nadrukkelijk Brabants tintje. Kijk maar eens op http://zolani.blogspot.com/. Zijdelings proberen wij ook een steentje bij te dragen, om het zo maar eens te zeggen. Daarover volgende week meer.

Geen opmerkingen: