zondag, maart 29, 2009

We komen weer een beetje op adem.

De hele week géén gasten gehad, En eigenlijk vonden we dat niet erg, want we zaten er een beetje door. Precies zoals vorig jaar en het jaar ervoor stokt de aanvoer van Europese toeristen abrupt in de tweede helft van Maart. Het is voor ons een soort van eindstreep geworden, die met een laatste krachtsinspanning helemaal buiten adem wordt overschreden. Dat geldt overigens niet alleen voor ons, maar voor iedereen die in de toeristenbusiness zit. Vrijdagavond konden we na lange tijd weer eens uitgaan, en we kwamen terecht bij Wolvendrift, een wijnboerderij hier in de buurt, waar een 'Seafood and Sauvignon Blanc' avond werd georganiseerd. We waren onder andere met nog twee stellen die een gasthuis in Montagu hebben, en die waren er net zo aan toe als wij. Het was nog niet zo erg dat we met onze kop in de soep gevallen zijn, maar toen om elf uur het dessert nog geserveerd moest worden, ging bij ons toch wel het licht uit. En vanmiddag zijn we eindje gaan fietsen, om uit te komen bij Fraai Uitzicht. Waar Sandra en Karl ook op hun tandvlees lopen. Zelfs Saartje heeft ruggesteun van Koos nodig!



Maar we hebben het gehaald, en ook nog in een goeie tijd: vergeleken met vorige hoofdseizoen (September t/m Maart) zijn onze inkomsten met 18% gegroeid.

Afgelopen woensdag avond hadden we een team van vrijwilligers te gast die werken aan een ontwikkelingsproject in Zolani, een township in het nabijgelegen Ashton. We hadden ze uitgenodigd voor een barbecue, gewoon omdat we vinden dat ze hier prachtig werk doen.




De komende weken komen er weer andere teams, en ook die gaan we weer hier uitnodigen.

Nu krijgen we ook weer tijd om ons bezig te houden met de tuinen. Want we hebben nog een kleine 3 hectare land braak liggen, en vinden dat het nu maar eens moet gaan gebeuren. We zijn er alleen nog niet helemaal uit wat er allemaal moet gebeuren. In ieder geval de al lang geplande Japanse tuin, maar als er toch grote graafmachines moeten komen, misschien ook maar de rest van het land voorbereiden op de aanplant van (olijf?) bomen, en dan ook maar gelijk het grondwerk voor de tennisbaan?

Maar er zijn nog andere prioriteiten: Het regenseizoen nadert, en de ervaringen van de afgelopen jaren zijn van dien aard dat we het deze winter graag droog (binnenshuis bedoel ik) willen houden. We gaan een soort van Deltaplan uitvoeren om de kans van wateroverlast zoveel mogenlijk te beperken. Fase één wordt het metselen van een muurtje langs de oprit vóór het woonstel wat het water weg zou moeten houden van ons huis.

Geen opmerkingen: