zondag, mei 03, 2009

Er is er een jarig...

Wederom een beknopt verslag, maar we hebben wel veel foto's gemaakt de afgelopen week. Het worden dus foto's met ondertiteling.

Allereerst een foto van vóór afgelopen week:


Han nam Rita, haar moeder en Wim mee naar het schooltje in de Zolani-township en maakte dit mooie plaatje.


Rita's verjaardag was volgens eigen zeggen heel speciaal, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van haar moeder.



We zijn 's middags een hapje wezen eten bij één van de vele wijnboerderijen hier in de buurt.



De overtollige calorieën werden vervolgens verbrand bij het planten van een boom, geschonken door Wim Sr., door Rita en haar moeder.



De boom is een African Flame Tree, Afrikaanse Vlamboom, of Spathodea campanulata.

Vanwege minder gunstige weersvoorspellingen (die overigens helemaal niet uitkwamen, het was vorige week en is nog steeds lekker weer) moesten er stoere mannen aan te pas komen om boompalen te plaatsen.



Afgelopen woensdag gingen Rita, haar moeder en Wim Sr. naar een nabijgelegen wildpark (Fairy Glen in Worcester), waar Rita de volgende foto's maakte:















Ondertussen zaten we hier de hele week kompleet volgeboekt met gasten, dus moesten we op een gegeven moment terugvallen op invalkrachten.



Vandaag zijn we naar Arniston gereden, een klein visserplaatsje aan de Indische Oceaan pal ten zuiden van Robertson. Daar hebben we wat gegeten en gewandeld.





Voor de rest blijven Mama en Wim voornamelijk op en rond de boerderij, wandelend, rustend, en hebben inmiddels een goed idee op welke manier wij onze boterham hier proberen te verdienen.





Afgelopen vrijdag hadden we de vierde ploeg vrijwilligers van het Zolani project uitgenodigd voor een etentje. Deze ploeg bestond uit 3 mensen van woningbouwvereniging Woonwijze in Vught, en drie mensen van Woonpartners in Helmond. Wederom een heel gezellige avond, met gewone mensen die enthousiast bezig zijn, hun eigen tijd en geld opofferend, om de minder bedeelde medemens te helpen.


Tot slot bedankt Rita iedereen voor de kaarten, e-mails, telefoontjes, etc. die ze rond en op haar verjaardag mocht ontvangen!

Geen opmerkingen: