zondag, mei 10, 2009

Even omschakelen…

Het is weer even wennen, Rita’s moeder en Wim Sr. zijn al weer lang en breed terug in Geldrop. Weliswaar een dag later als schoonmoeder had gepland: die ging ervan uit dat woensdag de vertrekdag was. Maar toen we hen dinsdagavond via internet wilden inchecken, lukte dat van geen kanten. Van alle kanten geprobeerd de KLM te bellen, wat niet zo makkelijk is hier in Zuid Afrika. Uiteindelijk, toen ik het allang de moed opgegeven had, kreeg Rita een dame aan de lijn die ons meedeelde dat Maria van Ganzewinkel niet woensdag, maar donderdag zou vliegen. En dat was precies wat er op de reispapieren stond: iedereen had eroverheen gekeken dat de vertrekdatum (7 mei) een donderdag was, en niet een woensdag. Afijn, het is allemaal goed gekomen, het ontvangstcomité wat donderdag klaar zou staan op Schiphol, was gelukkig zo flexibel dat ze er vrijdag waren. We kijken terug op een paar gezellige weken, en het feit dat schoonmoeder constant werkelijk stinkend geluk had bij het kaarten (niet te geloven waar die al die jokers vandaan haalde!) is alweer vergeten en vergeven.

En zo zijn we weer met ons tweetjes, want traditioneel brengt Mei ons ook weinig gasten. Tijd om weer eens even wat gas terug te nemen. Het leek erop dat dit weekend ons eerste vrije weekend sinds 20-21 September ging worden. Hoogste tijd om uit te rusten en weer eens de sociale contacten aan te halen. Dat is ook goed gelukt: zaterdag- en zondagmorgen lekker uitgeslapen en ontbeten in de nog steeds sterke morgenzon. Overigens zijn geheel onverwacht allebei de huisjes vanavond alweer bezet, zo gaat dat in het laagseizoen.

Onze toekomstige buren zijn ook weer in het land, en maakten afgelopen week een begin met het rooien van een stuk van hun wijngaard: daar waar hun huis gaat komen. Wij waren de gelukkigen die het hout kregen: wingerdhout (wingerdstompies) is de hier ultieme brandstof voor de barbecue.

Ons onvolprezen, inmiddels 15 jaar oude ‘bakkie’ werd ingezet om het hout weg te halen.



Eenmaal ontdaan van loof en twijgen blijft er een hoop grillig gevormd hout over, absoluut ongeschikt om de kachel te stoken, maar bij uitstek geschikt voor de braai (barbecue).



En er is weer tijd om met andere dingen bezig te zijn: Rita wist beslag te leggen op een partijtje ongelabelde wijn, en vanaf nu treffen onze gasten een welkomstdrankje aan met ons eigen etiket.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Rita en Wim,

Is dat wijn uit jullie naaste omgeving? Kranskop bijvoorbeeld??

Harrie

Wim en Rita van de Sande zei

Uit onze naaste omgeving: ja. Deze wijn is afkomstig van Rietvallei, zo'n 2 kilometer hier vandaan.