zondag, mei 24, 2009

Rustig aanklooien...

Zoals het hier in de winter meestal gaat, herstelde het weer zich snel. Maandag was het al weer korte broeken weer, en dat is het tot op de dag van vandaag. Vanmorgen lekker ontbeten buiten in het zonnetje. Wél zijn de dagen kort: om vijf uur gaat de deur dicht en de kachel aan, en goed zes uur is het donker.

Afgelopen week stond voornamelijk in het teken van groot onderhoud. Allereerst moest de stormschade hersteld worden:


De uit de muur losgebroken balk zit inmiddels weer stevig op zijn plaats. Een ander project was het ophalen van de bestrating rond het zwembad.



Hier zijn onze mannen de bestaande bestrating eruit aan het halen, het is nog juist te zien dat e.e.a. ruim één centimeter verzakt was. Met dit bijltje hebben we al vaker gehakt: in twee dagen tijd waren we uit en thuis:



Terwijl de stenen eruit gehaald werden, was ik al bezig met het uitzetten van de niveaus voor het opgehoogde zandbed;



Één man legde de stenen, een ander üpperde (stenen en zand), en de derde zaagde waar nodig de stenen op maat.



Ondertussen waren de dames (Elsie, en Klara, die deze week begonnen is ter vervanging van Mollie) druk met het afknippen van de Canna’s, die bij de huisjes staan.

Het spreekt voor zich dat we al dit soort werkzaamheden doen als er geen gasten zijn. Maar soms gebeurt het dat er zomaar mensen achterom komen rijden. Zo ook afgelopen Woensdag: er kwamen onverwacht gasten, die er geen probleem mee hadden dat de zaak behoorlijk overhoop stond.



Donderdag hebben we alles netjes af kunnen werken: de bestrating is klaar, en de afgeknipte Canna’s zijn afgevoerd, die liggen nu als mulch tussen de olijfboompjes.

Het blijft ons elk jaar wéér verbazen wat de uitwerking is van regen: we hebben het vorige weekend een kleine 30 mm gehad:



Deze Canna’s zijn tot de grond afgenipt, zo’n tien dagen geleden…

Zo ziet het er hier uit na de eerste regens:



Achter de schermen is Rita o.a. druk met het bezweren van crisissen in ons personeelsbestand: eerst was daar Poppie die buiten de schreef ging, toen een tuinman die nog niet precies in de gaten had wat samenwerking met collega’s inhoudt, en vervolgens Elsie, die in het ziekenhuis belandde. Ondertussen is zij ook druk geweest met het vol plannen van haar aanstaande bezoek aan Nederland


Geen opmerkingen: